Hem / I fokus / Sol
 

Ladda för uteliv


Ledig eller inte. Stanna hemma eller resa. Det finns många sätt att tillbringa sommaren på, men att vara utomhus mycket brukar ingå i konceptet. Se till att du har vad du behöver för att göra utelivet så behagligt som möjligt.

Med den korta sommar vi har vill många utnyttja den till max vilket kan lätt innebära en överdos av sol, värme och småkryp. Gör en sommarpåfyllning av husapoteket så kan du både förebygga och lindra småblessyrer. Tänk också på att fylla på med eventuella läkemedel på recept om du ska ut och resa. Mycket att hålla reda på? Se våra nya tipsfilmer.

Checklista inför sommaräventyret

Oavsett om du spenderar sommarsemestern i stan, vid havet eller i naturen följer ibland en del bieffekter som bränna i ansiktet, kliande myggbett eller skrubbsår på knäna.

Produkterna du behöver i sommar

Allt-i-ett från Försvarets

Som bergsguide är man van vid enkla förhållanden. Just därför är det bergsguider som har fått vara med och prova ut Försvarets Multirengöring. En liten tub med stort användningsområde.

Läs intervju med en av testarna

Håll koll på UV-strålningen


Ultraviolett (UV) strålning från solen syns inte men är skadlig för oss i stora mängder. För att ta reda på hur skadlig strålningen är på en viss plats en viss tid, kontrollera gärna den så kallade UV-indexprognosen.

Läs mer om UV-strålning 
Se UV-indexprognos hos SMHI

Tänk preventivt i sommar!


Trots att kondomer är lätta att få tag på verkar de inte användas tillräckligt under sommaren. Antalet personer som vill testa sig för könssjukdomar brukar nämligen öka under semestertider.

Läs hela artikeln med barnmorskan

7 myter om solskydd

Har du koll på vad som verkligen är sant gällande solskydd? Vi har svarat på sju vanliga myter och vad som egentligen stämmer.

7 myter om solskydd
 5 smarta soltips!

Njut av solen, men glöm inte att skydda dig mot de starka UV-strålarna. Vi har fem tips på hur du kan möta solen på bästa sätt.

Läs våra tips