Erbjudanden från Apoteket på tandborstar och Flux

Apoteket – kvalitetssäkrat sen 70-talet

I samband med vårt 50-årsfirande vill vi passa på att tacka dig som medlem med utvalda produkter från Apoteket. Fyra snälla och funktionella tandborstar för halva priset. Ett perfekt storpack för familjen, gästerna eller stugan. Tillsammans med vårt julerbjudande från Flux bildar de ett starkt team som gärna hjälper dig med din tand och mun-hälsa. God jul! 

Apotekare – världens äldsta yrke ...

Foto: Apotekets bildarkiv

... och kom till Sverige under 1400-talet tillsammans med tyskar knutna till hovet och krigsmakten. Det var inte förrän 1575 som kungen gav ett privilegiebrev för det första apoteket för allmänheten. Innan dess hade kungligheterna hållit medicintillverkningen för sig själva innanför slottets kala väggar.  

Men om vi rör oss cirka 400 år framåt i tiden, närmare bestämt fram till 1973, så ser läget något annorlunda ut i Sverige. Apoteket har precis blivit statligt (vilket det är än idag) och nu står apotekare redo att testa olika typer av tandborstar i samband med den stora munvårdskampanjen. En rikstäckande kampanj som togs fram i syfte lära svenskarna hur man bäst tar hand om sina tänder.  

Foto: Apotekets bildarkiv

Förutom tandborstar, hjälpte vi även läkare med framtagning av munskölj. År 1982 upptäckte nämligen en läkare att hans patienter for illa av ett sockerhaltigt läkemedel som innehöll Mycostatin, ett munskölj som användes mot infektioner i munnen. Apotekets laboratorium utvecklade då en sockerfri behandling – som visade sig vara betydligt snällare mot tänderna.

Så tack vare att vi på Apoteket hållit oss nära forskningen och haft tålamod i vår produktutveckling kan vi stolt presentera en rad produktserier under Apotekets alldeles egna varumärke. Ett varumärke som än idag erbjuder funktionella och problemlösande vardagsprodukter till ett bra pris. Om inte det är kvalitet så säg!

Visste du att ...

I vår tandvårdskampanj på 70-talet lärde vi hela svenska folket ”gnuggmetoden”. Den visar att du ska vinkla tandborsten snett mot tandköttet och gnugga försiktigt med små rörelser för att det ska bli rent under och vid tandköttskanten. Du ska alltså inte trycka tandborsten hårt mot tänderna, då böjer du stråna och får sämre effekt.

Är du fortfarande osäker på om våra produkter håller måttet? Här hittar du mer information om våra tandvårdsprodukter.

Kvinna visar hur man borstar tänderna med gnuggmetoden

Foto: Apotekets bildarkiv