Apotekets tips - ansiktskrämer med SPF

Nu när solens starka strålar påminner oss om att använda krämer med SPF, kan det vara en god idé att använda en dagkräm som innehåller solskydd. Istället för att behöva använda både sin dag- och solskyddskräm kan en solkräm för ansikte fungera lika bra som en dagkräm. Ta del av Apotekets tips här.

Framsteg inom solskydd

Dagens kosmetik och textur på solskydd är något helt annat idag än vad den var för cirka tio år sedan. I vissa fall går det knappt att känna skillnad på en vanlig ansiktskräm och ett solskydd för ansiktet då även de renodlade solskydden innehåller ingredienser som är fuktgivande, jobbar med att förebygga fina linjer och rynkor eller som mattar ned huden, precis som hudvårdsprodukter utan solskydd. 

Våra kunders topp 5 favoriter

Ansiktskräm - SPF 15

Detta är ett bra skydd mot solens skadliga strålar under höst och vinter i Sverige när solen inte är så stark och vi inte vistas särskilt mycket utomhus. Det är dock inte ett tillräckligt skydd för vår eller sommarsol.

Ansiktskrämer - SPF 15

Ansiktskräm - SPF 30

Dessa ger ett bra grundskydd mot solens skadliga strålar året runt. Funkar på våren och sommaren om du bara ska ta dig till och från jobb/skola och inte är utomhus i stark sol. Det är dock inte tillräckligt för en dag på stranden eller för utomhusaktiviteter hela dagen. Då krävs komplement av ett solskydd.

Ansiktskrämer - SPF 25-30

Ansiktskräm - SPF 50

Här hittar du bland annat Apotekets solskyddprodukter som har fin kosmetik och fungerar bra både som en dagkräm, underlag under makeup och som solskydd under vår och sommar i Sverige och när du vistas mycket utomhus.

Ansiktskrämer - SPF 50

Rekommenderat för dig