Kund i apoteksmiljö

Vi erbjuder läkemedel, hälsoprodukter, tjänster och rådgivning utifrån människors behov och hälsoambitioner.

Vi gör det enklare att må bra

En vanlig dag vänder sig cirka 111 000 människor till oss för att köpa läkemedel och hälsoprodukter. Ytterligare möter oss via apoteket.se, e-post, telefon och sociala medier. Vi vill vara en naturlig hälsopartner och strävar efter att göra det enklare för människor att må bra. Alla receptbelagda läkemedel som är godkända för den svenska marknaden finns hos oss. Vi har ett brett sortiment av receptfria läkemedel, hälsoprodukter från etablerade varumärken och ett växande sortiment av egna varumärken. Du kan få kvalificerade hälsotjänster som utförs av specialutbildade farmaceuter på apotek men även hälsotester som du själv kan göra hemma.

Läkemedel, kunskap om läkemedel och möjligheter att följa din läkemedelsbehandling, tillsammans med förebyggande förändringar i livsstilen är centralt är vi möter dig som kund.

Vi har cirka 370 öppenvårdsapotek och cirka 700 apoteksombud i hela landet.

Både läkemedel och attraktiva hälsoprodukter

Läkemedel och medarbetarnas farmaceutiska kompetens är basen i vår verksamhet. Vi erbjuder förutom receptbelagda läkemedel ett brett sortiment av receptfria läkemedel och andra hälsoprodukter. I utbudet ingår kvalificerad farmaceutisk rådgivning för att det ska bli enklare att må bra.

Sortimentet är av hög kvalitet och ska svara mot behoven i livets olika skeenden. Våra egna varumärken innehåller inga onödiga tillsatser och är därmed skonsammare för människa och miljö. Exempel på egna varumärken är Apoliva, Försvarets hudsalva och Apoteket - en serie basprodukter inom framförallt tandvård, kropp och skönhet. Dessutom erbjuder vi en serie receptfria läkemedel, Apofri, som tillverkas speciellt för apotek.

Hela sortimentet består av:

Receptförskrivna läkemedel

Apoteket tillhandahåller alla läkemedel som är godkända i Sverige. Vi har i uppgift att ersätta läkemedel med billigare, likvärda kopior, så kallade generika. Priserna på läkemedel inom läkemedelsförmånen sätts av Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV).

Receptfria läkemedel

Våra receptfria läkemedel och naturläkemedel är en viktig hjälp för människor som vill förbättra sin hälsa och sitt välbefinnande. Det kan till exempel handla om att sluta röka, minska smärta eller lindra allergi.

Övriga hälsoprodukter

Vårt sortiment av övriga hälsoprodukter är stort och brett. Det handlar till exempel om hud- och hårvårdsprodukter, tandvårdsprodukter, hygienartiklar och kosttillskott.

Djurläkemedel

Apoteket har utökat tillgängligheten och förstärkt rådgivningen till kunder när det gäller djur och läkemedel. Idag finns ett brett sortiment för hund-, katt- och hästägare på ett stort antal apotek. Många kunder väljer att få sina djurläkemedel hemskickade.

Vår kunniga personal hjälper dig

Vi på Apoteket erbjuder kvalificerad rådgivning på apotek, apoteket.se och via vår kundservice.

De flesta apotek erbjuder personlig läkemedelsrådgivning med en specialutbildad farmaceut som tillsammans med dig går igenom vilka mediciner du använder och hur din läkemedelsanvändning kan bli så bra som möjligt. Tjänsten är kostnadsfri.

På cirka 90 av apoteken finns specialutbildade hälsocoacher som erbjuder rådgivning och stöd till dig som vill ha hjälp med långsiktiga livsstilsförändringar för att må bättre. Det kan handla om stöd i att förändra matvanor, sluta röka, börja motionera och stressa mindre.