Hem / Varumärken / ACO / ACO Sol


Solsäker njutning med ACO

ACO Sol är ett brett sortiment av solskyddsprodukter för alla behov och åldrar. Genom noga utvalda och noga bortvalda ingredienser har ACO utvecklat solprodukter som skyddar effektivt mot solens strålar och är skonsamma mot huden. Alla ACOs solprodukter är extra vattenresistenta, fria från parfym och färgämnen och passar bra för känslig hud.

I år lanserar ACO Sun två solnyheter för personer med extra känslig hud. ACO Sun Intolerance Lotion är en solkräm för solkänslig hud med tendens till soleksem. ACO lanserar även ACO Sun Ato-Protect Lotion - en solkräm för personer med mycket torr och atopisk hud.

 

 

Har du soleksem? ACO hjälper dig

 
Små, kliande prickar eller utslag efter vistelse i solen – det kan vara soleksem, eller solallergi som det också kallas. ACO reder ut hudtillståndet och ger dig tips på hur du kan förebygga det.

 

Vad är soleksem?

Soleksem, eller solallergi som det också kallas, är ett hudtillstånd som orsakas av solens UVA-strålar. Det kan förekomma när huden utsätts för stark solexponering. Immunförsvaret reagerar på de starka solstrålarna och skapar en inflammation som visas som till exempel utslag, sveda eller rodnad. Det är viktigt att komma ihåg att soleksem inte är farligt men upprepad exponering för starka solstrålar i längden gör att risken att drabbas av hudcancer ökar – oavsett solallergi eller inte.

 

Finns det solskydd för mig som har soleksem/solallergi?

Absolut! ACO Sun Intolerance Lotion Spf 50 är speciellt framtagen för personer med solkänslig hud med tendens till soleksem och kan användas både på kroppen och i ansiktet. Solskyddet förebygger irritation orsakad av solen samtidigt som solskyddet lugnar huden. Produkten är dermatologiskt testad, helt fri från parfym, alkohol och färgämnen. Sun Intolerance Lotion skyddar mot både UVA- och UVB-strålar, med ett utökat UVA-skydd. Den innehåller ACO:s Triple Moist Complex som ger omedelbar, intensiv och långvarig återfuktning djupt in i huden. Efter en dag i solen är ett tips att även applicera en återfuktande och lugnande kräm som ACO After Sun Gel Cream.

 

Vem får soleksem?

Alla kan utveckla soleksem, barn som vuxna. Det är vanligare att soleksem kommer under vår och försommar, eller på vinterresor, när huden inte har vant sig vid solens strålar. Tänk därför på att sola försiktigt och var varsam med hur du exponerar din hud för solen – och såklart – slarva inte med solskyddsfaktorn.

 

Hur ser soleksem ut?

Soleksem visar sig som bland annat rodnad, små, röda prickar eller blåsor som kliar mycket. Utslagen förekommer oftast på ansiktet, bröstet, axlarna och armarna. Om man inte exponerar sig för mer sol så brukar symtomen avta efter några dagar.

 

Varför får jag soleksem?

Varför vissa får soleksem är inte helt klarlagt, men det man kan säga är att soleksem främst utlöses av UVA-strålar. De som får soleksem är känsliga mot UVA-strålar och oxidativ stress orsakad av fria radikaler som formas under solexponering.

 

Hur vanligt är det med soleksem?

Det är vanligare än många tror, men eftersom symtomen avtar efter några dagar, burkar inte alla söka vård för att bli diagnostiserade. Det är också lätt att blanda ihop hudtillståndet med värmeutslag.

 

Vad är skillnaden mellan soleksem och värmeutslag?

Värmeutslag uppstår när svettkörtlarna blockeras och förhindrar svetten att passera ut genom huden. Symptomen liknar ofta varandra, det vill säga röda utslag och ytliga blåsor. Skillnaden är att värmeutslag inte kliar.