Om tävlingen Årets skönhetsskribent

De nominerade till Årets skönhetsskribent utses av juryn. I år kommer vi även ha en publik omröstning mellan 16 - 22 maj, där du kan rösta på din favorit här på apoteket.se. Den publika omröstningen står för hälften av vikten i tävlingen, och juryn står för den andra. Vinnaren presenteras den 30 maj 2017.

Se de nominerade

Juryn 2017 består av: 

Annahita Yazdi – 2016 års vinnare

Annahita är juridikstudenten, antirasisten och feministen som driver smink- och hudvårdsbloggen Whinar. Hon beskriver sin blogg som en frizon för alla skönhetslovers oavsett hur man identifierar sig. Med ett fyndigt språkbruk och en ifrågasättande attityd recenserar hon parfymer, dissekerar säljargument, testar läppstift, foundations och nagellack för alla plånböcker. Mest av allt brinner Annahita för att alla ska få ta plats i skönhetssamtalet. Hennes vision om att skönhetsbloggarscenen ska representera Sverige så som det faktiskt ser ut är närvarande och stark, och inspirerar många som ännu inte tagit plats.

Kicki Norman – 2014 års vinnare

En initiativrik stjärna som med tidningen Daisy Beauty gett skönhetsbranschen ett verkligt ansikte. Med ett team av skönhetsentusiaster engagerar hon omvärlden i en alltjämt växande skönhetsindustri och drar sig inte för att säga nej till bullshit. Kvalitet och effekt står i centrum samtidigt som hon jobbar för att bidra med en mer nyanserad diskussion. Liksom skönhetsindustrin tar Kicki emot nya influenser och driver utvecklingen på ett sätt som ibland kan ses som provokativt men som alltid är omtänksamt och konstruktivt. Kicki spelar över ett brett register och ger en nyanserad bild av skönhetsprodukters ingredienser. Hennes starka engagemang för skönhetsbranschen utvecklar och påverkar många, oavsett om du är en skönhetsbloggare eller representerar ett multinationellt varumärke.

Gustav Broström

Gustav är mångkreatören med öga för det estetiska när det gäller allt. Han är groomingredaktör på Café och proffs på stilleben, gärna inom skönhet. På ett kreativt och iögonfallande sätt skapar han tillgängligt och genomtänkt innehåll till en bred publik.

Jakob Jansson

Jakob är verksam inom design, kommunikation och produktion och en förkämpe för mänskliga rättigheter. Tillsammans med Thérèse Renner driver han produktionsbyrån No Ordinary 12 och är även tidigare initiativtagare och ordförande för EuroGames Stockholm 2015, ett av världens största sport och hbtq-evenemang, som attraherade över 5.000 deltagare och 250.000 besökare från hela världen. Jakob har även drivit engagerande, berikande och inkluderande kommunikation som styrelseledamot för Stockholm under Women’s EHF Euro Handball 2016 (handbolls-em) samt som styrelseledamot för Stockholms Handbollförbund.

Anna Rogmark

Anna Rogmark är Hållbarhetschef på Apoteket, och ansvarar för hållbarhetsarbetet samt de strategiska mål Apoteket har inom hållbarhet. Mångfald bland våra medarbetare är ett av Apotekets strategiska målområden.

Åsa Asplund

Åsa Asplund är PR-ansvarig på Apoteket. Hon är initiativtagare till, och ansvarig för, priset Årets Skönhetsskribent. Åsa är ordförande i juryn.

Årets skönhetsskribent - Apoteket