Nominerade Årets skönhetsskribent 2017

2017 års nominerade har noga valts ut med grund i att de särskilt bidragit till att återspegla vårt samhälle i dagens skönhetsindustri. De har utöver detta även aktivt engagerat sig för att motverka bilden av att det finns ett "vi och dom" inom skönhet och de har ett inkluderande tilltal som motiverar underrepresenterade grupper att ta plats i skönhetssamtalet.

 

Årets Skönhetsskribent 2017 - Apoteket

Röstningen är avslutad. Läs mer om vinnaren

Nominerade i Årets skönhetsskribent är:

Thomas Sekelius

Thomas Sekelius

Thomas Sekelius är youtube-stjärnan som driver skönhetskanalen och -bloggen Flawless Face. Han har en av Sveriges mest välbesökta beautykanaler, och fick i år pris av QX för bästa HBTQ Youtuber. Thomas visar allt från produktrecensioner, kreativa tutorials, till jämförande videos utifrån ett kostnadsperspektiv. Med kreativitet, nyfikenhet och kunnighet är Thomas filmer både nyskapande och inormativa på samma gång, samtidigt som han förflyttar gränserna och utmanar de traditionella könsföreställningarna kring beauty och make up.

Youtube https://www.youtube.com/channel/UCJKIi6ysvTD9gtrpiamJ6jw
Instagram https://www.instagram.com/thomassekelius/

 


Kakan Hermansson

Kakan Hermansson

Beautypoddare och beautybloggare på ELLE som på ett feministiskt, normkritiskt och engagerande sätt tar sig an skönhet och hudvård och sätter det i intressanta kontexter. Syror, serum, toners och oljor är produkter som diskuteras och utforskas grundligt, samtidigt som hon på ett personligt sätt vägleder och inspirerar sina läsare genom den snåriga beautydjungeln. Inkludering, jämställdhet och rättvis representation är frågor som Kakan aktivt och medvetet driver i allt hon tar sig för och med det bidrar hon till att sudda ut de befintliga vi och dom-gränserna inom skönhetsbranschen.

Blogg http://kakan.elle.se/
Instagram https://www.instagram.com/rnbhermansson/?hl=sv
Podd http://kakan.elle.se/under-huden/

 


Therese Lindgren

Therese Lindgren

Therese Lindgren är youtube-stjärnan som driver en av Sveriges största skönhetskanaler på Youtube med ca 10 miljoner videovisningar i månaden. Kanalen har vuxit stadigt sedan starten och ämnen som särskilt engagerar är skönhet, psykisk ohälsa, djurrätt och veganism. Therese är en stor inspiratör för unga skönhetsnördar samtidigt som hon står upp som en stark förebild genom sin bok ”ibland mår jag inte så bra” som handlar om sin egen erfarenhet av psykisk ohälsa och hur skönhet kan ha en positiv effekt på det.

Youtube https://www.youtube.com/user/theresejlindgren
Instagram https://www.instagram.com/thereselindgren/
Podd: http://thereselindgren.se/min-podcast/

 


Camilla Söderlund

Camilla Söderlund

Camilla Söderlund är skönhetsentusiasten som har grundat och är redaktör för det feministiska och antirasistiska skönhetscommunityt Beauty & Bullshit med 9000 medlemmar på Facebook. Camilla driver forumet med stort engagemang och är erhört noggrann med innehållet för att skapa en så inkluderande tilltal och rättvis representation i gruppen som möjligt. Återfuktande hudvård, produkttips, och dramatiskt smink är ämnen som gärna avhandlas i Camillas kanaler. Oavsett innehåll är det en öppen och inkluderande ton som genomsyrar Camillas texter. I Camillas skönhetssamtal är alla välkomna!

Blogg http://beautyandbullshit.com/
Instagram https://www.instagram.com/beautynbullshit/
Facebook https://www.facebook.com/groups/beautyandbullshit/?fref=ts

 


Sofia Stenseth

Sofia Stenseth (KIT Beauty)

Med Sofia Stenseth i spetsen är KIT Beauty den moderna och snabba plattformen som gör smart, nytt och granskande innehåll om skönhet. KIT reder ut alla frågetecken och slår hål på myter med hjälp av de som vet bäst – forskarna, makeupartisterna och frisörerna. KIT Beauty tar ansvar och visar tydligt att skönhet inte behöver handla om stereotypa ideal vad gäller allt från kroppsform till hudton. De ligger ständigt i framkant och representerar flera ideal så att du kan bestämma själv hur du vill se ut, leva och äta.

Facebook https://www.facebook.com/KIT.se.Beauty/?fref=ts
Instagram https://www.instagram.com/kit.se_beauty/

 


Maria Levin

Maria Levin

Maria Levin som driver skönhetsbloggen Little Miss Consumer är genusvetaren som älskar smink. Hon skriver mer än gärna om skönhetsnyheter, trender och glittriga nagellack, gärna ur ett feministiskt perspektiv och med ett kritiskt förhållningssätt. Little Miss Consumer har en inkluderade tonalitet och värdesätter sina läsare oavsett vilka de är. Hennes recensioner är alltid ärliga – oavsett om de är positiva eller negativa för att alltid vara uppriktig mot sina läsare. Det kallar vi lojalitet!

Blogg https://littlemissconsumer.com/
Instagram https://www.instagram.com/littlemissconsumer/?hl=sv

 


Marcel Jehrlander

Marcel Jehrlander

Marcel Jehrlander är den färgstarka och normbrytande Youtubern som sprider glädje och energi utan dess like. Med sin öppna inställning bidrar han till att öka representationen och mångfalden i skönhetsbranchen och inte minst på Youtube. Utöver sina galna smink-tutorials och humoristiska filmer diskuterar och belyser han även viktiga frågor inom HBTQ, könsnormer och näthat vilket även hans prenumeranter älskar! Marcel är en förebild och inspiratör som vågar experimentera och visar därmed att make up och skönhet ska vara roligt!

Instagram https://www.instagram.com/marceljehrlander/?hl=sv
Youtube https://www.youtube.com/user/marceljehrlander1

 


Jenny Elisabeth

Jenny Elisabeth

Jenny Elisabeth är den norrländska skönhetsbloggaren som med passion skriver om skönhet på ett öppet och ofta utlämnande sätt. Jenny skriver gärna om svarta läppstift, favoritprodukter, och inte minst sin kroniska sjukdom. Hennes passion för skönhet föddes ur en vilja att stilla en konstant ångest med hjälp av läppstift och ögonskugga. I skönheten fann hon självförtroende, lugn och kraft. Idag inspirerar Jenny sina läsare genom skönhetstips, utförliga recensioner och tydliga tutorials samtidigt som hon visar att det är okej att prata om sin kroniska psykiska sjukdom i en skönhetskontext. 

Blogg http://jennyelisabeth.se/om-jenny/
Instagram https://www.instagram.com/jennyelisabeth.se/

 


Sara Benafshe

Sara Benafshe

Sara Benafshe är den självlärda makeupartisten som med stort engagemang jobbar för att bryta vithetsnormen i skönhetsbranschen. Hon återkommer till det gång på gång i sina inlägg och är en sann inspiratör. Hon började att sminka sig av osäkerhet men har gjort en lång resa och belyser idag glädjen i sminkningen. Hon behärskar både clean vardagsmake, ultraglammigt festsmink och extrema Halloween-looks och SFX.

Instagram https://www.instagram.com/benafshebeauty/
Blogg http://www.benafshebeauty.com/