Vaccination

Vaccinera dig mot TBE, influensa, pneumokocker, bältros och mycket mer. Tillsammans med Doktor24 är vi Sveriges största vaccinatör.

Apoteket och Doktor24 följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för covid-19 så att du ska kunna vaccinera dig tryggt under pågående pandemi. Du kan antingen boka tid eller komma förbi på drop-in (i mån av tid).

Pneumokockvaccin

I samband med en virusinfektion i övre luftvägarna kan en del personer drabbas av en efterföljande bakteriell infektion och då vanligtvis orsakade av pneumokocker som kan behandlas med antibiotika.

Pneumokocker kan orsaka lunginflammation samt allvarlig sjukdom så som hjärnhinneinflammation och blodförgiftning (sepsis). Pneumokocker förekommer även som mindre allvarliga infektioner i bihålorna, öronen och i andra delar av kroppen. Hos äldre och personer med riskfaktorer är risken större att drabbas av en allvarlig infektion.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att pneumokockvaccination erbjuds till personer som löper ökad risk för att drabbas av allvarlig pneumokocksjukdom samt personer över 65. Det är varje enskild region som beslutar om kostnaden för patienterna.

>Kom till mer information kring vaccination mot pneumokocker här

Vaccinering mot influensa

Influensaviruset är föränderligt vilket gör att din kropp har svårt att skapa ett varaktigt skydd via immunförsvaret, trots att du insjuknat i influensa tidigare. Det är även anledningen till att ett nytt vaccin för säsongsinfluensa måste tas fram varje år.

Influensaviruset smittar genom viruspartiklar som färdas genom luften vid nysning eller hostning. Symtom på influensa är hög feber, huvudvärk, ont i halsen och torrhosta. Man insjuknar snabbt känner sig ofta mycket sjuk, trött, frusen och har ont i musklerna.

Vaccinera dig i förebyggande syfte mot årets influensa via Doktor24 och Apoteket.

> Kom till bokning av årets influensavaccin här.

Vaccinering mot TBE och covid-19

Att hålla koll på de olika vaccinationssprutorna mot TBE kan upplevas som rörigt. Vi har därför samlat ihop värdefull fakta att ta del av inför fästingsäsongen och som hjälper dig hitta ett bra förhållningssätt till vaccineringen mot covid-19. 

> Läs artikeln om TBE och covid19-vaccination här

 

Hur går det till?

  1. Hitta ditt närmaste apotek här och boka en tid som passar dig. I mån av tid erbjuds även drop-in. 
  2. Innan besöket kan du fylla i en hälsodeklaration för alla som ska vaccinera sig.
  3. Se till att komma i tid till besöket. Doktor24:s sköterska hämtar dig när det är din tur. 

Att tänka på innan besöket

Inför ditt besök behöver du fylla i en hälsodeklaration, om du ska vaccinera dina barn måste även du fylla i en för deras räkning. Om du bor i Stockholm och ska vaccinera dig mot influensavaccinet så fyller du i en särskild hälsodeklaration på plats. Om det gäller ett annat vaccin eller inte är i Stockholm kan du klicka här för att komma till hälsodeklarationen.

Pris

Fullständig prislista hittar du här.

Medlemsförmån

Nej