Vaccination

Välkommen till Sveriges största vaccinationsmottagning - tillsammans med Doktor24. Här kan du vaccinera dig mot TBE, HPV, influensa, pneumokocker, bältros och mycket mer.

Vaccination mot TBE

Tycker du om att vara i naturen under våren och sommaren? Kanske spelar du fotboll på gräs, uppskattar en picknick på en härlig äng eller tycker om långa skogspromenader? Kom då ihåg att vaccinera dig mot TBE.

TBE står för fästingburen hjärninflammation och orsakas av virus som sprids från fästingar. De flesta som smittas får lindriga symptom men en tredjedel får allvarliga sjukdomar som hjärninflammation och hjärnhinneinflammation. Det finns inget botemedel mot TBE men vaccin ger ett gott skydd.

Riskområden i Sverige

I stora delar av Sverige är fästingarna aktiva från tidig vår till sen höst och en bit in i vintern. Om du bor, reser eller vistas mycket i ett riskområde rekommenderas du att vaccinera dig mot TBE. Riskområden är framförallt Stockholms, Uppsalas och Södermanlands kusttrakter, men det finns risk att drabbas även i andra delar av landet.

Boka TBE-vaccination

Nyhet – vaccination mot HPV (Humant papillomvirus)

Humant papillomvirus (HPV) orsakar 98% av alla fall av livmoderhalscancer och kan också orsaka andra cancerformer och könsvårtor. Nästan alla blir någon gång smittade av HPV. Genom att vaccinera dig får du ett bra skydd. Vaccination mot HPV ska helst tas innan den sexuella debuten, men ger ett bra skydd även om du redan är sexuellt aktiv.

Vaccination mot HPV ingår numera barnvaccinationsprogrammet och erbjuds i årskurs 5. För kvinnor och män äldre än 18 år samt till pojkar födda före 2009 som inte omfattas av vaccinationsprogrammet erbjuder Doktor24 vaccination mot HPV på Apoteket.

Boka tid eller kom på drop in i mån av tid.

Boka HPV-vaccination

Hur går det till? 

  1. Hitta ditt närmaste apotek här och boka en tid som passar dig. I mån av tid erbjuds även drop-in.  
  2. Innan besöket kan du fylla i en hälsodeklaration för alla som ska vaccinera sig. 
  3. Se till att komma i tid till besöket. Doktor24:s sköterska hämtar dig när det är din tur.  

Att tänka på innan besöket 

Inför ditt besök behöver du fylla i en hälsodeklaration, om du ska vaccinera dina barn måste även du fylla i en för deras räkning. Om du bor i Stockholm och ska vaccinera dig mot influensavaccinet så fyller du i en särskild hälsodeklaration på plats. Om det gäller ett annat vaccin eller inte är i Stockholm kan du klicka här för att komma till hälsodeklarationen. 

Pris 

Fullständig prislista hittar du här. 

Medlemsförmån 

Nej