Med Apoteket mot Parisavtalet

Nu minskar vi vårt klimatavtryck. Apoteket har valt att ta ett jättekliv för klimatet genom att sätta nya ambitiösa klimatmål. Följ med oss på resan mot minskade utsläpp i enlighet med Parisavtalet.

Klimatläget är mer kritiskt än någonsin

FN:s klimatpanel varnar för att Parisavtalets 1,5-gradersmål riskerar att passeras redan inom 10-20 år, om vi inte gör något drastiskt för att minska människans utsläpp av växthusgaser. Det vi gör idag kan vara avgörande för livet på jorden imorgon.

Vi sänker våra utsläpp i enlighet med Parisavtalet

Vi har bestämt oss för att göra det enda rätta. Vi ska minska Apotekets klimatavtryck till så nära noll vi kan komma. Därför sätter vi klimatmål i linje med Parisavtalet. Vi ska halvera utsläppen av växthusgaser till 2030 och fortsätta att minska dem till netto noll senast 2045.

Vi har redan börjat – klimatet kan inte vänta

Redan nu arbetar vi på flera fronter för att minska utsläppen från vår verksamhet. Nästa år slår vi upp portarna till vårt nya toppmoderna logistikcenter i Eskilstuna där lokalen kommer att vara miljöcertifierad och utrustas med solceller. Redan idag kan våra kunder välja helt fossilfria leveranser och vi har halverat mängden bubbelplast i våra e-handelspaket.

Vi vet att vår klimatresa kräver stora förändringar men vi är övertygade om att det är möjligt att genomföra.

#HållbarHälsa – vi höjer ribban!

> Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här