Beställ klimatsmart under Black week

Behöver du få tag på din medicin eller fylla på badrumsskåpet? Ingen fara. Apoteket finns alltid en knapptryckning bort - även under Black Week. När du shoppar från Apoteket.se eller appen, Apoteket, kan du dessutom välja något av våra klimatsmarta leveransalternativ.

Apoteket.se + hundratals apotek = en klimatsmart mix

Under Black week vill vi ge dig en vänlig knuff för klimatets skull. Därför har vi förvalt en fossilfri leverans åt dig i kassan. Alla våra leveransalternativ är dessutom klimatkompenserade. Tillsammans hjälps vi åt att minska klimatavtrycket.

Vi vill sticka ut hakan och påstå att Apoteket.se är vassare än andra e-handelsalternativ. Tack vare våra hundratals apotek kan vi erbjuda lokala, flexibla och klimatsmarta lösningar som många gånger är bättre än de rena e-handelsföretagens.

Fossilfritt är förvalt under Black Week

När du beställer från apoteket.se under Black week kommer du upptäcka att ett fossilfritt leveransalternativ är förvalt - Instabox. Det är en av alla våra åtgärder för att minska vårt klimatavtryck.

Fossilfria leveranser innebär att produkterna transporteras med fordon som drivs av fossilfritt bränsle, det vill säga bränsle som är tillverkat av förnybara råvaror. Biobaserade drivmedel minskar klimatpåverkan markant jämfört med fossila bränslen. 

Läs mer om våra leveransalternativ här

Våra apotek – ditt lokala lager och uthämtningsställe

Apotekets nätverk av hundratals apotek är vår styrka, även för vår e-handel. Tack vare att vi finns i hela Sverige kan vi erbjuda våra unika och allra klimatsmartaste leveransalternativ. Eftersom produkterna redan finns på plats i apoteket behövs ingen extra transport från centrallagret.

Hämta Express där du beställer och betalar på nätet och hämtar på valfritt apotek samma dag.

Hem kväll med bud där du beställer och betalar på nätet och får dina läkemedel och andra produkter levererade hem från ett lokalt apotek samma dag. Läs mer om våra lokala leveranslösningar här. 

Så kan du shoppa klimatsmartare

  • Planera dina inköp

Undvik små beställningar eftersom de leder till onödiga transporter och emballage. Planera istället dina inköp och beställ det du behöver vid ett och samma tillfälle.

  • Handla från företag som ställer om för klimatet

Handla från företag som tar sitt ansvar för klimatet och en hållbar utveckling. Håll utkik efter om företaget prioriterar förnybar energi och transporter, ställer miljökrav på sina leverantörer, och satsar på återanvändning och återvinning.

  • Handla lokalt

Välj e-handelsföretag som ligger i Sverige för att undvika långa transporter av enskilda paket. Bättre att spara på klimatet genom att välja lokala leveranslösningar än att spara några kronor på alternativ som förstör klimatet.

> Läs mer om vårt hållbarhetsarbete i vår hållbarhetsblogg