Välkommen som Apodos-kund

Korrigering
Under vecka 6 har informationsbrevet från Apoteket och Collector Bank skickats ut.
Vi vill göra dig uppmärksam på att en tvåa har fallit bort i Collector Bank`s bankgiro, korrekt nummer är 5362-0092.

Den första april 2021 tar Apoteket AB över ansvaret för dosförpackade läkemedel i Kalmar, Kronoberg, Blekinge, Östergötland och Jönköpings län. 

Du kommer att fortsätta få dina läkemedel dosförpackade för en, två, tre eller fyra veckors förbrukning åt gången. Innan dina läkemedel skickas till dig ser vi på Apoteket till att de genomgår en farmaceutisk kontroll, där det säkerställs att de passar ihop och att inga dubbletter förekommer. Allt för att högsta säkerhet och kvalitet ska kunna säkerställas. Varje dospåse innehåller de läkemedel som du ska ta vid ett och samma tillfälle och är tydligt märkt med dina personuppgifter,vad påsen innehåller och när läkemedlen i påsen ska tas. Det gör att du alltid kan vara säker på att du tar rätt läkemedel vid rätt tidpunkt.

Du fortsätter att hämta dina dosrullar och läkemedel med samma intervall som du är van vid. Vid eventuell förändring av utlämningsställe kommer vi informera om det i god tid.

Apodos - Informationsbroschyr

Hur betalar jag för mina läkemedel och övriga varor eller tjänster som jag får som Apodos-kund?

Som Apodos-kund betalar du enklast via faktura som skickas i efterskott. Det är detta betalningssätt som väljs automatiskt till dig när du har blivit Apodos-kund. Den första fakturan skickas alltid via post till angiven adress mot en avgift på 19 kr. Efter att du har fått din första faktura kan du smidigt välja hur du vill betala dem i fortsättningen.

 • Pappersfaktura - Automatiskt val
 • E-faktura - Ordnas via din internetbank eller genom att kontakta din bank
 • Autogiro - Ansökan hittar du här - autogiroansökan
 • Faktura via e-post - Ta kontakt med Collector
 • Betala i butik - Om du önskar betala för dina läkemedel i butik när du hämtat dem, kontaktar du Apodos kundservice för att få ändringen genomförd.

Funderingar kring betalningsvilkor och delbetalning? Vänligen besök Collectors kundservice.

Kontakt

 • Collector Bank
  apoteket@collectorbank.se
  010-161 00 14
 • Apodos kundservice
  apodos@apoteket.se
  0771-450 450