Nytt avtal

Den första april 2021 tar Apoteket AB över ansvaret för dosförpackade läkemedel i Kalmar, Kronoberg, Blekinge, Östergötland och Jönköpings län. 

Direktleveransavtal


Vi erbjuder direktleverans till boendet, hemtjänstkontoret, vårdcentralen etc. Leveransen levereras mellan klockan 08-16. Om du vill säkerställa att din leverans kommer före klockan 12 tillkommer en extra avgift. För enklare sortering av leveransen kan du också välja att dela upp leveransen per avdelning på till exempel boendet. Vid leverans sker överlämning till behörig personal för kvittering. 

Det mesta som finns i apotekets sortiment kan vi skicka i samma leverans som dosrullarna. 

Säkerställ att du har ett avtal genom att kontakta Apodos Kundservice på apodos@apoteket.se 

2020-12-15 Uppdatering Beviplex Forte

Preliminärt leveransdatum för Beviplex Forte har tyvärr flyttats fram från slutet av december 2020 till 10 mars 2021.
Orsaken anges vara produktionsstörningar kopplade till covid-19-situationen.

2020-12-15 Glibenklamid Recip 1,75 mg utgår

Läkemedelsföretaget Astimex Pharma har meddelat att Glibenklamid Recip 1,75 mg utgår efter slutförsäljning. Dosapotekets lager är i det närmaste slut och det finns inget utbytbart alternativ. Styrkan 3,5 mg finns kvar.
Berörda förskrivare kontaktas för lämplig åtgärd.

2020-11-09 Beviplex Forte tablett

Beviplex Forte tablett är restnoterad igen och beräknas finnas på lager i slutet av december. Restsituationen omfattar alla förpackningsstorlekar och det finns inget utbytbart alternativ tillgängligt.

Beviplex Comp finns som ett eventuellt alternativ i dossortimentet. Observera dock att Beviplex Comp även innehåller andra vitaminer och nikotinamid i annan mängd och att patienten får bekosta detta läkemedel själv.

För våra dospatienter innebär restsituationen att Beviplex Forte under en tid inte kommer att finnas med i dospåsarna. Ordinationen är flyttad till expedition som hel förpackning. Lokala apotek kan ha kvar lager av Beviplex Forte.

Meddelande angående situationen skickas ut till berörda patienter och det går även ut information till förskrivare via Pascal.

Se tidigare restsituationer

Vi har inga kända leveransstörningar.

Har du frågor rörande din leverans kontakta oss på apodos@apoteket.se eller på 0771-210 210.  

Leveranser

På grund av besöksförbud håller många enheter stängt och låst. Det försvårar leverans när chauffören kommer och inte alltid har ett telefon nummer.

Vi ber er därför att maila kontaktuppgifter (helst ett mobilnummer för snabb kontakt) till apodos@apoteket.se för ert boende så att chauffören kan meddela att hen är på väg eller på plats.

Kvittenser
Kvittenser sker idag genom att chauffören kvitterar i mottagarens ställe. Chauffören kvitterar och noterar namn på den som tar emot leveransen.