Här publicerar vi löpande nyheter och information från Apodos.

Apodos – Information angående leveranser under EU-toppmötet i Göteborg  

Med anledning av EU-toppmöte i Göteborg den 17 november så kan leveranserna bli försenade pga. av de trafikavspärrningar som kommer att göras. Viss påverkan kan bli även den 16 november. Området som berörs är främst vägen från Landvetter och centrala Göteborg. Mötet hålls i Eriksbergshallen på Hisingen.

Vi har inför EU-toppmötet förberett följande åtgärder:

För ca 30 boenden som skulle ha få sina leveranser under de här dagarna och som har första dosdag måndagen den 20 november, kommer vi att tidigarelägga produktionen och leverera ut så att de når kund/utlämningsställe på onsdag 15 november. Information sker från vår kundservice till dessa boenden.

För övriga leveranser som inte är möjliga att genomföra pga. av EU-toppmötet, så kommer BIBAB (vår transportör) ta tillbaka godset till terminalen i Göteborg. Leverans sker därifrån vid nästa möjliga leveranstillfälle, dock senast måndag den 20 november. Alla kollin som körs tillbaka till terminalen rapporteras samma dag tillbaka till Apodos kundservice som kontaktar den aktuella kunden.

Av kvalitets- och säkerhetsskäl så levereras inga kylvaror torsdag - fredag, 16-17 november. 

Med dessa åtgärder, så hoppas vi kunna leverera ut Apodos till alla våra kunder i tid till första dosdag.

EU-toppmöte i Göteborg  

Rådgivning om dina läkemedel

Du vet väl att om du har funderingar eller frågor om dina läkemedel eller hur du mår med dina läkemedel, så är du välkommen att kontakta oss

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev November 2017

Apoteket lanserar e-tjänst för avvikelseanmälan

”Apodos är toppen. Det är smidigt och säkert för patienterna.” * Trots detta inträffar ändå i enstaka fall fel och då vill vi att det skall vara enkelt och smidigt att anmäla det till oss, så att vi snabbt kan minimera risken för att det händer igen.

Nu kan du göra din eventuella avvikelseanmälan direkt på vår hemsida.

När du har gjort din anmälan kommer du automatiskt att få ett bekräftelsemail på att vi har mottagit din anmälan. När avvikelsen är utredd får du också återkoppling via den mailadress du har angivit i ärendet.

*Källa: Apotekets kundundersökning hösten 2016

Retur av kylemballage 

Vi vill uppmana mottagare av varor som skickas med obruten kyltransport att skicka kylemballaget (ytteremballage, frigolitlåda och termosköldar) i retur till Dosapoteket i Örebro så fort som möjligt. Klistra på medföljande returetikett på lämpligt ställe på kylemballaget. På etiketten framgår vilken transportör som hanterar kylemballaget. För BIBAB: lämna över emballaget vid nästa leveranstillfälle. För Post Nord: boka transport med Post Nord 0771-333310 knappval 1.

Vid frågor gällande retur av kylemballage vänlig kontakta apoteket kundservice.
Apotekets kundservice tel 0771-210 210.

Vi kommer att fakturera mottagaren för kylemballage som inte returneras, enligt nedan:

Kylemballage

Belopp som faktureras

Kyllåda, 800 x 600 x 660 mm

5000 kr

Kyllåda, 645 x 455 x 355 mm

2200 kr

Kyllåda, 400 x 400 x 400 mm

1250 kr

Kyllåda, 345 x 345 x 345 mm

900 kr

Kyllåda, 315 x 265 x 220 mm

600 kr

 

Dosreceptet har bytt namn till ”Förteckning recept”

Dosreceptet upphörde, som tidigare meddelats, att gälla som receptblankett den 1 januari 2017. Till följd av detta genomfördes den 17 maj 2017 ändringar på utskriften av dosreceptet. Texten Dosrecept har ersatts med Förteckning recept och en vattenstämpel har lagts till på utskrifter med texten Ej giltig för förskrivning. Dessutom har ett antal rader och kolumner redigerats eller tagits bort.

Ni som har tillgång till Pascal och inte önskar få Förteckning recept skickad med doserna från Dosapoteket, kan avsäga er utskriften genom att skicka ett meddelande om det till oss via Pascal.