2020-06-11 Mindiab 2,5 mg tillbaka igen

Mindiab 2,5 mg har efter en lång restsituation kommit tillbaka igen och ordinationerna kommer att ändras tillbaka från 5 mg till 2,5 mg. Styrkan 5 mg tas därefter bort från dossortimentet.

2020-05-08 Kalcipos-D tablett tillbaka igen

Kalcipos-D tablett finns nu åter på lager och är därmed tillgängligt för förskrivning i Pascal som vanligt. Alla som är ordinerade Kalcipos-D som dosdispenserat kommer alltså framöver få tabletten i dospåsarna igen.

2020-04-17 Nitrazepam 5 mg ingår inte längre i läkemedelsförmånen

2020-04-01 gjordes ett utträde ur läkemedelsförmånen för Nitrazepam 5 mg. Detta innebär att patienten för detta läkemedel betalar hela kostnaden själv oavsett högkostnadsskydd. Läkemedelstillverkaren har sedan tidigare meddelat att all Nitrazepam kommer att utgå från den svenska marknaden efter slutförsäljning. Det finns inga utbytbara alternativ så förskrivaren får ta ställning till utsättning eller eventuellt byte.

Leveranser

Stängda mottagningar
På grund av besöksförbud håller många enheter stängt och låst. Det försvårar leverans när chauffören kommer och inte alltid har ett telefon nummer.

Vi ber er därför att maila kontaktuppgifter (helst ett mobilnummer för snabb kontakt) till apodos@apoteket.se för ert boende så att chauffören kan meddela att hen är på väg eller på plats.

Kvittenser
Kvittenser sker idag genom att chauffören kvitterar i mottagarens ställe. Chauffören kvitterar och noterar namn på den som tar emot leveransen.

2020-06-11 Restsituation Ludiomil 75 mg

Ludiomil, filmdragerad tablett 75 mg är restnoterat och beräknas vara tillgänglig igen först i september 2020. Utbytbara alternativ saknas. Dosapoteket kontaktar därför berörda förskrivare för att komma fram till en lämplig åtgärd.

2020-06-11 Theralen utgår efter slutförsäljning

Tillverkaren av Theralen har meddelat att både Theralen tablett 5 mg och Theralen orala droppar 40 mg/ml kommer att utgå efter slutförsäljning. Tabletterna förväntas ta slut redan senare i juni, medan de orala dropparna finns kvar några månader ytterligare.

2020-06-11 Fenemal tabletter försvinner från marknaden

Mylan kommer att sluta tillhandahålla samtliga styrkor av Fenemal (fenobarbital) tabletter på den svenska marknaden. Nuvarande lager kommer att räcka till sensommaren/hösten 2020. Fenemal Meda finns i styrkorna 15 mg och 50 mg i dossortimentet. Det finns inget direkt utbytbart alternativ. Dosapoteket uppmanar därför förskrivarna att se över ordinationerna av Fenemal och göra byte till annat antiepileptikum.

2020-06-11 Restsituation Neurol

Neurol är restnoterat och har fått leveransdatum framflyttat till början av juli. Endast ett fåtal dospatienter berörs av detta. Dosapoteket kontaktar berörda förskrivare för att komma fram till en lämplig åtgärd. Neurol tas inte tillbaka i det dispenserbara sortimentet igen.

Se tidigare restsituationer

Tidigarelagda stopptider 

Inför de stora helgerna tidigareläggs stopptiderna och leveranserna av Apodos så att allt hinner levereras i god tid innan ledigheten. Här lägger vi upp exakta tider i god tid innan helgerna närmar sig.

Ändrade beställningsstopptider och leveranstider våren och sommaren 2020 hittar du här

Vi har inga kända leveransstörningar.

Har du frågor rörande din leverans kontakta oss på apodos@apoteket.se eller på 0771-210 210.