Aktuellt

Kristi himmelsfärd och midsommar 2021
Inför storhelger tidigareläggs stopptiderna och leveranserna av Apodos så att allt hinner levereras i god tid innan ledigheten. Kom ihåg att vara ute i god tid med era beställningar.

Våra uppdaterade stopp- och leveranstider inför Kristi himmelsfärd och midsommar 2021 finner ni här.
Skriv gärna ut och sätt upp på anslagstavlan.

Stängda mottagningar
På grund av besöksförbud håller många enheter stängt och låst. Det försvårar leverans när chauffören kommer och inte alltid har ett telefonnummer.

Vi ber er därför att maila kontaktuppgifter (helst ett mobilnummer för snabb kontakt) till Apodos Kundservice för ert boende så att chauffören kan meddela att hen är på väg eller på plats.

Kvittenser
Kvittenser sker idag genom att chauffören kvitterar i mottagarens ställe. Chauffören kvitterar och noterar namn på den som tar emot leveransen.

 

Stopptid: är den tid där vi senast behöver ha fått in en beställning för att kunna skicka den med närmaste ordinarie leverans. I Pascal ser du stopptider på din patient överst på sidan bredvid "Ny förskrivning", det du ser är ordinarie stopptid för dispenserade läkemedel och stopptid för originalförpackningar.

Apodos kan du få som direktleverans enligt särskilt avtal till boendet, hemtjänstkontoret eller vårdcentralen.

Leverans

Leveransen körs ut mellan klockan 8-16 på vardagar. Om du vill säkerställa att ditt paket kommer före klockan tolv tillkommer en extra avgift. För enklare sortering kan du också välja att dela upp försändelsen per avdelning, på till exempel boendet. Apodos går även att hämta ut på utvalda Apotek eller via utvalda apoteksombud.

  • Leverans sker mellan 8-16 till ordinarie pris
  • Garanterat innan klockan tolv mot extra avgift
  • Hämtning på Apotek eller via ombud

Avtal direktleverans

För att dina patienter ska kunna få direktleverans av sina läkemedel till enheten, är det enda som krävs att:  

  • Vårdtagaren har valt att betala via faktura alternativt har ett delbetalningsavtal så att varorna ska kunna faktureras i efterskott.
  • Verksamhetschef eller MAS tecknar ett avtal avseende direktleverans med Apoteket.

Är du intresserad av direktleverans av Apodos, kontakta kundservice  så blir du kontaktad inom kort.

Semesterdoser för längre period och leverans till en tillfällig adress

Kostnaden för att få doser till en annan leveransadress utanför det egna landstinget är 79 kr per leverans och en administrationsavgift på 125 kr. Inom det egna landstinget, så är det kostnadsfritt. Dosrullar för längre period än två veckor, kan endast göras i undantagsfall och då max för fyra veckor. Kostnad för att få dosrullar på längre perioder levererade utgår i de flesta fall (undantag VGR och RH) och det kostar då 137,50 kr per leverans utöver en administrationsavgift på 125 kr, förusatt att leveransen sker till det ordinarie utlämningsstället.

Beställning av kylvaror

Kylvaror skickas måndag till torsdag, kylvaror skickas inte fredagar, utan skickas påföljande måndag med leverans tisdag.

Retur av kylemballage

Vi vill uppmana mottagare av varor som skickas med obruten kyltransport att skicka kylemballaget (ytteremballage, frigolitlåda och termosköldar) i retur till dosapoteket i Örebro så fort som möjligt.

Klistra på medföljande returetikett på lämpligt ställe på kylemballaget och boka transport med Post Nord 0771-333310 knappval 1.

Vid frågor gällande retur av kylemballage vänlig kontakta apoteket kundservice.
Apotekets kundservice tel 0771-210 210.

Vi kommer att fakturera mottagaren för kylemballage som inte returneras, enligt nedan:

Kylemballage

Belopp som faktureras

Kyllåda, 800 x 600 x 660 mm

5000 kr

Kyllåda, 645 x 455 x 355 mm

2200 kr

Kyllåda, 400 x 400 x 400 mm

1250 kr

Kyllåda, 345 x 345 x 345 mm

900 kr

Kyllåda, 315 x 265 x 220 mm

600 kr

Vi har inga kända leveransstörningar.

Har du frågor rörande din leverans kontakta oss på apodos@apoteket.se eller på        0771-210 210.