Därför kan du lita på våra solskyddsprodukter

Det är härligt med sol. Men det gäller att ta det lite lugnt och använda solskyddsmedel. Helst ofta och mycket för att få bästa skydd mot solens strålar.

 

Att skydda huden mot sol är viktigt, men inte helt lätt. Det krävs effektiva ingredienser för att det ska funka. Inom EU finns det 32 olika UV-filter som är tillåtna att använda. Men alla går inte igenom vår kvalitetskontroll.

Apotekets egna produkter gör garanterat jobbet. Vi har alltid hud och natur i åtanke när vi väljer innehållsämnen.

Tips till dig när du ska välja solskydd:

Rätt solskyddsfaktor

Du blir inte snabbare brun om du struntar i solskydd – bara snabbare bränd. Faktorn säger en hel del om solskyddskrämens förmåga att skydda mot UV-strålning och kan delas in i fyra kategorier:

  • Lågt skydd (SPF 6–10)
  • Medelhögt skydd (SPF 15–25)
  • Högt skydd (SPF 30–50)
  • Mycket högt skydd (SPF 50+).

Solskyddsmedel med riktigt låg faktor, SPF 6 eller lägre, ger inte ett tillräckligt effektivt skydd och går därför inte igenom vår kvalitetskontroll.

Tydlig användarinstruktion och dosering

Grundregeln är: Smörj ofta. Och mycket. Om du snålar blir den angivna solskyddsfaktorn avsevärt lägre. Räkna med ungefär en handfull mängd kräm till hela kroppen. Tydlig information om hur produkten ska användas ska alltid finnas med på förpackningen om den ska säljas hos oss. Annars är det tack och hej.

Vill du komma till Apotekets solprodukter? Klicka här.

Solskydd för barn

Små barn ska helst inte vara i solen över huvud taget. Och alla barn, oavsett ålder, bör åtminstone vara i skuggan mitt på dagen när solen skiner som starkast. Men solen går inte alltid att undvika, och därför har vi solkräm och solspray speciellt utvecklade för barn. Alltid med hög faktor och mildra ingredienser utan färgämnen, eteriska oljor och parfym. Kombinera medtäckande kläder som solskyddsdräkt och solhatt.

Fin färg utan sol

Om du vill ha en fräsch bränna utan att utsätta huden för sol finns brun utan sol. Den här typen av produkter ger en gyllenbrun ton utan att skada huden. Bara att smörja på. Brun utan sol innehåller inte någon solskyddsfaktor.

Som du märker är solskydd en hel vetenskap och det är många parametrar att ta hänsyn till. Om du köper Apotekets solskyddsprodukter behöver du inte fundera över vad produkterna innehåller. Det har vår kvalitetskontroll redan tagit hand om.