Därför kan du lita på våra solskyddsprodukter

Det är härligt med sol. Men det gäller att ta det lite lugnt och använda solskyddsmedel. Helst ofta och mycket för att få bästa skydd mot solens strålar.

 

Att skydda huden mot sol är viktigt, men inte helt lätt. Det krävs effektiva ingredienser för att det ska funka. Inom EU finns det 29 olika UV-filter som är tillåtna att använda. Men alla går inte igenom vår kvalitetskontroll. Vi på Apoteket har en ovanligt tuff granskning.

Ofta tackar vi nej till produkter som finns att köpa hos andra. Produkterna vi säljer gör garanterat jobbet. Men vi är samtidigt noga med att välja de innehållsämnen som är snällast mot hud och natur.

De här parametrarna kikar vi extra noga på när det gäller just solskydd:

Rätt solskyddsfaktor

Du blir inte snabbare brun om du struntar i solskydd – bara snabbare bränd. Faktorn säger en hel del om solskyddskrämens förmåga att skydda mot UV-strålning och kan delas in i fyra kategorier:

Solskyddsmedel med riktigt låg faktor, SPF 6 eller lägre, ger inte ett tillräckligt effektivt skydd och går därför inte igenom vår kvalitetskontroll.

Tydlig användarinstruktion och dosering

Grundregeln är: Smörj ofta. Och mycket. Om du snålar blir den angivna solskyddsfaktorn avsevärt lägre. Räkna med ungefär en handfull mängd kräm till hela kroppen. Tydlig information om hur produkten ska användas ska alltid finnas med på förpackningen om den ska säljas hos oss. Annars är det tack och hej.

Vill du komma till Apotekets solprodukter? Klicka här.

Solskydd för barn

Små barn ska helst inte vara i solen över huvud taget. Och alla barn, oavsett ålder, bör åtminstone vara i skuggan mitt på dagen när solen skiner som starkast. Men solen går inte alltid att undvika, och därför har vi solkräm och solspray speciellt utvecklade för barn. Alltid med hög faktor och mildra ingredienser utan färgämnen, eteriska oljor och parfym. Kombinera medtäckande kläder som solskyddsdräkt och solhatt.

På tal om parfym

När en produkt innehåller parfym, oavsett om doften är syntetiskt framställd eller från naturliga eteriska oljor, kan den ge upphov till allergi. Därför är de flesta av våra solskyddsprodukter helt parfymfria. Men vi säljer några med parfym också. I de fallen garanterar vår kvalitetskontroll att halten av parfym är tillräckligt låg för att minimera risken för allergi eller hudirritation.

Fin färg utan sol

Om du vill ha en fräsch bränna utan att utsätta huden för sol finns brun utan sol. Den här typen av produkter ger en gyllenbrun ton utan att skada huden. Bara att smörja på. Brun utan sol innehåller inte någon solskyddsfaktor.

Som du märker är solskydd en hel vetenskap och det är många parametrar att ta hänsyn till. Om du köper solskydd hos oss behöver du inte fundera över vad produkterna innehåller. Det har vår kvalitetskontroll redan tagit hand om.

Se Apotekets film för mer kunskap om solskydd