Apelsin- och saffransmousse

(Tillagningstid ca 10 min + en stund i kylskåp)

  • Glutenfri • Vegansk • Laktosfri • Mjölkproteinfri • Utan tillsatt socker

Bjud på en krämig och god mousse till efterrätt. Denna fräscha mousse är både enkel att göra, är god och ser vacker ut. Dessutom innehåller den vitaminer och mineraler. Fri från gluten, mejeriprodukter och tillsatt socker.

4 mindre portioner

  •  250 ml kokosgrädde
  • 4 ekologiska torkade aprikoser
  • 0,5–1 krm malen saffran
  • rivet skal från 0,5 ekologisk apelsin
  • några lingon och rostad, hackad mandel att toppa med

Rengör apelsinen och finriv det yttersta skalet. Kör alla ingredienser i en mixer. Beroende på val av kokosgrädde får du redan nu en mousse du kan spritsa upp i glas. Är den fortfarande lös häller du bara upp den i mindre skålar och låter den stelna i kylskåp några timmar innan servering. Servera som den är eller med t ex några lingon samt rostade, hackade mandlar på. Håller i kylskåp ca en vecka.

Recept: Isabelle Ståhl

@mellistipset