4 starka skäl att beställa dina recept på Apoteket

Logga in på Mina Recept

Med stort fokus på ditt välmående och att du ska känna dig trygg med att beställa hem receptbelagda läkemedel, har vi sett till att göra vårt yttersta för att din köpprocess ska kännas snabb, enkel och friktionsfri.


Vi på Apoteket har länge erbjudit bästa möjliga service i våra butiker. Vårt sortiment har haft ett brett spektra av läkemedel och våra kunniga farmaceuter har alltid tagit hänsyn till dig som kund och hur vi på bästa sätt kan öka din trygghet - speciellt vid köp av receptbelagd medicin.

Självklart vill vi att du ska uppleva samma känsla när du beställer dina recept via vår webbshop. Vi har därför sett till att hela resan, från ett klick på köp-knappen till ett pling på dörren, ska fungera så smidigt som möjligt.

  • Leverans – flexibla valmöjligheter

Oavsett om du bor i Norrlands djupa skogar eller Stockholms innerstad ser vi till att du kan välja mellan ett stort antal leveranssätt. Vi levererar hem, till lokala apotek, till apoteksombud och till olika utlämningsställen. En sak är säker, den som väntar på något viktigt ska inte behöva vänta för länge.

> Du hittar mer information om våra leveransalternativ här.

  • Pris – billigare alternativ

När du hämtar ditt receptbelagda läkemedel på apotek eller beställer via nätet erbjuds du ofta ett likvärdigt läkemedel till ett lägre pris. Detta kallas generiskt utbyte. För de flesta läkemedel på recept fastställs priset av en myndighet så att det kostar lika mycket vilket apotek du än väljer.

Din egen kostnad beräknas efter din nivå i högkostnadsskyddet. Om du vill ha läkemedel av ett särskilt märke kan du välja det. Du får då betala priset själv, utan högkostnadsskydd.

> Du hittar mer information om hur du hämtar ut recept här.

  • Rådgivning – säker användning

Att få hjälp med en ny behandling eller bli påmind om hur du bör använda dina nuvarande läkemedel – är en självklarhet för oss på Apoteket. Därför finns våra farmaceuter alltid till ditt förfogande, även via vår webbshop. När du bockat i rutan att du vill få rådgivning av Apoteket, ser vi till att höra av oss till dig direkt efter ditt köp.

> Du hittar mer information om hur du bokar din rådgivning här.

  • Tillgänglighet – att produkten finns i lager

På Apoteket kan du beställa alla läkemedel som finns att få på recept i Sverige. Vi expedierar nära 98 % av alla recept på en gång och de resterande brukar vi normalt kunna leverera inom ett dygn. Om du har ett recept som gäller för flera gånger och ditt apotek inte har det hemma, kan du be dem att ta hem det för dig till nästa gång.

Hitta till Mina Recept

För att komma åt dina recept loggar du in på Mina Recept genom att enkelt bekräfta din identitet med BankId. Väl inne på Mina Recept kan du även beställa hem receptbelagd medicin åt dina barn, ta del av din översikt kring högkostnadsskydd, se tidigare läkemedelsinköp och mycket mer.