
Chokladtryffel med lakrits
ca 25 st
Ingredienser
- 200 g mörk choklad av god kvalité
- 1 dl vispgrädde
- 1⁄2 lakritsstång
- 1 tsk honung
- 1 msk smör
- Kakao till garnering
Tips! För mer lakritssmak – använd en hel lakritsstång.
Gör så här
Hacka chokladen fint och lägg den i en skål, gärna rostfri. Krossa lakritsstången till små bitar i en mortel eller med en hammare i en kökshandduk.
Koka upp grädden på låg värme, tillsätt den krossade lakritsstången och honungen under omrörning. Sjud på låg värme 10-15 minuter. Se till så alla bitar av lakritsstången smälter. Häll den varma gräddblandningen över chokladen och rör tills det blir en jämn chokladssmet. Om chokladen inte smälter direkt, ställ den rostfria skålen på plattan på svag värme och rör. Rör ner 1 msk smör. Häll upp smeten i en form, låt stå kallt i kylen minst 2 timmar.
Forma runda bollar som du rullar i kakao.