Bild på chokladtryffel med lakrits

Chokladtryffel med lakrits

ca 25 st

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad av god kvalité
  • 1 dl vispgrädde
  • 1⁄2 Apotekets Lakritsstång
  • 1 tsk honung
  • 1 msk smör
  • Kakao till garnering

Tips! För mer lakritssmak – använd en hel lakritsstång.

Gör så här:

Hacka chokladen fint och lägg den i en skål, gärna rostfri. Krossa lakritsstången till små bitar i en mortel eller med en hammare i en kökshandduk.

Koka upp grädden på låg värme, tillsätt den krossade lakritsstången och honungen under omrörning. Sjud på låg värme 10-15 minuter. Se till så alla bitar av lakritsstången smälter. Häll den varma gräddblandningen över chokladen och rör tills det blir en jämn chokladssmet. Om chokladen inte smälter direkt, ställ den rostfria skålen på plattan på svag värme och rör. Rör ner 1 msk smör. Häll upp smeten i en form, låt stå kallt i kylen minst 2 timmar.

Forma runda bollar som du rullar i kakao.

Illustration julkula

Fler julrecept


Julkola med choklad och mint

JULKOLA
med choklad och mint

Till receptet

Bild på lakritskola med flingsalt

LAKRITSKOLA 
med flingsalt

Till receptet

Bild på kladdkaka med saffran och vit choklad

KLADDKAKA
med saffran och vit choklad

Till receptet

Äppelglögg med klassiska julsmaker

ÄPPELGLÖGG
med klassiska julsmaker

Till receptet

45 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar
35 kr
Köp
Lev. 3-5 vardagar
45 kr
Köp
Lev. 3-5 vardagar
45 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar