Artroskollen

Gör det ont i knät när du går eller sitter? Känner du dig stel när du stiger ur sängen? Är du mindre rörlig i höften när du knyter skorna eller sätter dig i bilen? Då kanske du har artros.

Artroskollen övning

Nyhet!
Behandla artros i händerna direkt via mobilen

Nu kan du minska smärta och stelhet i händer och fingrar hemifrån. Precis som i de andra behandlingarna får du tillgång till en personlig fysioterapeut som anpassar programmet utifrån dina förutsättningar och mål, samt följer dig genom hela behandlingen.

Behandlingen innehåller enkla fysiska övningar som tar 5 minuter om dagen. Du får även lektioner som ger dig kunskapen för att kunna hantera besvären på bästa sätt.

Artros kan behandlas med anpassad träning, handledd av fysioterapeut, i kombination med utbildning om hur du bäst hanterar sjukdomen. Den digitala artrosbehandlingen bygger på sjukgymnastik och följer Socialstyrelsens riktlinjer.

Som patient har du regelbunden kontakt med en fysioterapeut via telefonen eller en app och får ett anpassat program med dagliga övningar som tar ungefär fem minuter om dagen att utföra.

Digital artrosbehandling – hur går det till? 

  1. Du anger ditt mobilnummer och laddar ned appen Joint Acadamy från den länk du får i SMS:et
  2. Du får ett personligt behandlingsprogram
  3. Du får en personlig fysioterapeut som stöttar dig genom hela din behandling. 
  4. Behandlingen anpassas efterhand du blir bättre.
  5. Du kan enkelt följa din utveckling via appen, och dela din framgång med din personliga fysioterapeut. 

För vem? 

  • Du upplever smärta och/eller stelhet i höft- eller knäled
  • Du vill få behandling med sjukgymnastik
  • Du vill ha en fysioterapeut som stöttar dig
  • Du måste ha en smartphone eller läsplatta

Vilka står bakom behandlingen? 

Joint Academy är en digital klinik för behandling av artros. De är experter inom medicin och teknologi som arbetar för att förbättra livskvalitet för personer med artros världen över. Deras digitala behandling miljöggör vård var och när behovet uppstår. 

Pris - Patientavgift 0 kr

Medlemsförmån - Nej