Canephron

Canephrone toppbanner

Lindrar symtom vid lindrig urinvägsinfektion

Canephron är ett traditionellt växtbaserat läkemedel från Bionoricas för lindring av urinvägsinfektion med symtom som sveda och behov av att kissa oftare än vanligt hos kvinnor. Urinvägsinfektion (UVI) drabbar hälften av alla kvinnor någon gång i livet och orsakas av att bakterier kommit in i urinröret och urinblåsan. Vanliga tecken är ett behov av att kissa oftare än vanligt och att underlivet svider och gör ont. Flera faktorer kan bidra till att besvären uppstår som t.ex. en ny sexpartner men även sköra och torra slemhinnor efter klimakteriet.

Canrphron logo

Hur verkar Canephron?

Canephron är ett traditionellt växtbaserat läkemedelmed med en unik kombination av medicinalväxterna flockarun (ört), libbsticka (rot) och rosmarin (blad).

Växtbaserade läkemedel innehåller växtmaterial eller beredningar som verksamma beståndsdelar. Det innebär att de aktiva substanserna inte bara består av en enskild substans som i kemiskt-syntetiskt framställda läkemedel, utan en komplex sammansatt blandning av flera substanser från växterna.

Genom kombinationen av dessa medicinalväxter minskar Canephron:

  • Sveda i underlivet
  • Urinträngningar (behov av att kissa oftare än vanligt)

Så används Canephron mot urinvägsinfektion

Canephron kan användas av vuxna kvinnor (över 18 år) som upplever problem med sveda och urinträningar i samband med en urinvägsinfektion. Tabletterna ska sväljas hela tillsammans med ett glas vatten – det är viktigt med ett rikligt vätskeintag.

Dosering: 2 tabletter 3 gånger dagligen

Kontakta läkare eller vårdcentral om symtomen förvärras eller inte avtar efter 4 dagar. 

Canephron produktbild.jpg

Bionorica – naturligtvis!

Bionorica är en av världens ledande tillverkare av växtbaserade läkemedel. Hos oss är hela framställningsprocessen för läkemedlen samlad – från frö till färdigt läkemedel i apotekshyllan. Bionorica har producerat växtbaserade läkemedel i över 90 år och har därför en svårslagen erfarenhet på området och samarbetar idag med över 500 universitet, institut och sjukhus globalt. Läkemedlen finns i mer än 40 länder globalt.