Vitare tänder

Produkter för vitare tänder

Missfärgningar och fläckar på tänderna kan bland annat bero på om du brukar stora mängder tobak, kaffe, te och vin. Även vissa mediciner, ålder och sjukdom kan göra att tänderna mörknar och blir gulare. Här finns produkttips som på olika sätt får tänderna att se vitare ut.

Mörkare tänder normalt

Att tänderna blir mörkare med åldern är helt normalt. Dessutom kan stora mängder tobak, kaffe, te och vin orsaka missfärgningar och vissa mediciner kan orsaka beläggningar på emaljen.

Bleka tänderna får endast göras hos tandläkare. Här finns produkter som med mildare metoder får tänderna att mer likna sin ursprungsfärg. 

Ingredienserna kan göra så att fläckarna avlägsnas lättare samtidigt som vissa ingredienser gör det svårare för fläckar att få fäste på tanden.

Tandkräm med slipeffekt

Tandkrämer med lite större slipeffekt än de vanliga kan få tänderna att se vitare ut. Använder man en sådan är det viktigt att inte borsta för hårt för att undvika att emaljen skadas.

I gelen iWhite instant finns ämnen löser upp fläckar utan slipning och kristaller som lägger sig på tandytan och får den att se vitare ut.