Apotekare står med en mobiltelefon som visar chatt med en farmaceut. Barnfamilj i bakgrunden med krassligt småbarn.

Beställ dina mediciner med Apotekets app!

I Apotekets app Mina recept för smartphone får du överblick över dina läkemedel på recept och kan enkelt beställa hem dem. Smidigt, tryggt och säkert.

Många har upptäckt möjligheten att göra receptärenden här på apoteket.se. Med vår app, Apoteket Mina recept, blir det ännu enklare. Nu kan du också chatta med en farmaceut efter att du har loggat in med mobilt BankID. Ladda ner appen kostnadsfritt där du vanligtvis laddar ner dina appar.

                 

Läs om utmärkelsen "Marketing of the year 2017" på mobilgalan - Swedish Mobile Awards 2017

Få översikt & beställ läkemedel

I appen kan du överskådligt se dina recept, hur många uttag du har kvar, när recepten löper ut och var du befinner dig i högkostnadstrappan. Med några snabba klick kan du dessutom beställa dina läkemedel på recept. Har du barn eller andra du brukar hjälpa med apoteksärenden via fullmakt hittar du även deras recept i appen.

Notiser från appen ger dig möjlighet att hålla reda på viktiga händelser gällande dina recept och ditt högkostnadsskydd. Du får i god tid en påminnelse om när sista dagen att göra ett uttag av ditt läkemedel infaller och om när din högkostnadsperiod är på väg att löpa ut.

Om du har gjort minst ett uttag från ett recept med flera uttag får du också information om när du kan göra ett nytt uttag av ditt läkemedel.

Missa inget viktigt

 

Du får tillgång till Apotekets största läkemedelslager och kan alltid välja det billigaste alternativet inom ramen för det generiska utbytet. Det är tryggt och säkert.

Så här väljer du bland utbytbara läkemedel

Medicinen kan du få hem i brevlådan, oftast dagen därpå. Vill du istället hämta den på ett av våra apotek går det förstås bra. På många apotek kan du till och med hämta läkemedlen samma dag. Om du väljer det alternativet – expressutlämning – får du ett sms högst två timmar efter din beställning och kan sedan hämta din medicin när du vill under apotekets öppettider, inom 48 timmar. 

Läs mer om expressutlämning

Råd om dina läkemedel

Du kan alltid höra av dig till oss för att diskutera din behandling. Till exempel om du har frågor om läkemedlens effekt, hur de fungerar ihop, om effekten påverkas av vad du äter eller andra läkemedel som du tar samtidigt.

Nu kan du också chatta med en farmaceut efter att ha loggat in med mobilt BankID! Chattmöjligheten öppnas när en farmaceut finns tillgänglig.

Chatten är enkel att använda

Handla åt någon annan med appen

Inloggad på Mina recept på apoteket.se, eller via blankett från E-hälsomyndigheten, kan du lämna fullmakt till någon annan att sköta dina apoteksärenden. Är du vårdnadshavare åt barn behöver du bara ange deras personnummer direkt i appen.

Läs mer om fullmakter

Nu med påminnelser och chatt!
Lagergaranti

Nyhet: Lagergaranti

Om ditt receptläkemedel inte finns när du kommer till ditt apotek kan vi oftast skicka hem det till dig, om det passar dig. Utan extra kostnad förstås!

Läs mer

Ombud för Apoteket

Långt till Apoteket?

För dig som har långt till närmaste apotek har vi ombud, där du kan beställa och hämta dina läkemedel och – hos de flesta – även handla ett urval av vårt receptfria sortiment direkt. Det finns nästan 640 apoteksombud runt om i Sverige.

Hitta närmaste apoteksombud

Apoteket - Apodos, behållare

Hjälp att hantera läkemedel

Apodos är en tjänst som vården kan ansluta dig med flera läkemedel till, om du behöver stöd för att dosera rätt och i rätt tid. I färdiga dospåsar finns de läkemedel som du ska ta vid ett och samma tillfälle. En farmaceut kontrollerar att de passar ihop och att du inte får dubbletter.

Läs mer om Apodos

Apoteket - Förfylld spruta

Specialtillverkat

För dig med särskilda behov tillverkar vi individanpassade läkemedel. Till exempel cellgifter, medel för smärtlindring och näringslösningar som tillförs via blodet tillverkas av vår särskilt utbildade personal runt om i landet.

Läs mer