Apotekare står med en mobiltelefon som visar chatt med en farmaceut. Barnfamilj i bakgrunden med krassligt småbarn.

Med appen har du alltid nära till Apoteket

I Apotekets app Mitt Apotek för smartphone får du överblick både över dina läkemedel på recept och vårt receptfria sortiment. Du kan enkelt beställa hem det du behöver. Smidigt, tryggt och säkert. Och dyker det upp något du behöver hjälp med av en läkare, kan du enkelt kontakta den digitala vårdcentralen Doktor24 via appen. Har du frågor om din behandling kan du chatta med en farmaceut.

Ladda ner appen kostnadsfritt där du vanligtvis laddar ner dina appar.

Ladda ner Apoteket Mina Recept på App Store                 Ladda ner Apoteket Mina Recept på Google Play

Hela sortimentet i appen

Förutom dina läkemedel på recept finns även vårt sortiment av receptfria läkemedel och kvalitetskontrollerade hälsoprodukter tillgängliga i appen. 

Handla receptfritt

Få översikt & beställ läkemedel

I appen kan du överskådligt se dina recept, hur många uttag du har kvar, när recepten löper ut. Med några snabba klick kan du dessutom beställa dina läkemedel på recept. Medicinen kan du få hem i brevlådan, oftast dagen därpå. Vill du istället hämta den på ett av våra apotek går det förstås bra.  

Om varorna finns in lager på ditt apotek kan du till och med hämta läkemedlen samma dag. Väljer du det alternativet – expressutlämning – får du ett sms högst två timmar efter din beställning och kan sedan hämta din medicin när du vill under apotekets öppettider, inom 48 timmar. 

Läs mer om expressutlämning

Välj bland utbytbara läkemedel

Du får tillgång till Apotekets största läkemedelslager och kan alltid välja det billigaste alternativet inom ramen för det generiska utbytet. Det är tryggt och säkert.

Beställ läkemedel med fullmakt

Har du barn eller andra du brukar hjälpa med apoteksärenden via fullmakt hittar du även deras recept i appen.

Den som vill ha hjälp med sina apoteksärenden kan registrera en fullmakt som inloggad på Mina recept på apoteket.se, eller via blankett från E-hälsomyndigheten, Är du vårdnadshavare åt barn behöver du bara ange deras personnummer direkt i appen.

Läs mer om fullmakter

Vi hjälper dig att hålla reda på uttagen

Notiser från appen ger dig möjlighet att hålla reda på viktiga händelser gällande dina recept och ditt högkostnadsskydd. Du får i god tid en påminnelse om när sista dagen att göra ett uttag av ditt läkemedel infaller och om när din högkostnadsperiod är på väg att löpa ut.

Om du har gjort minst ett uttag från ett recept med flera uttag får du också information om när du kan göra ett nytt uttag av ditt läkemedel.

Råd om dina läkemedel

Du kan alltid höra av dig till oss för att diskutera din behandling. Till exempel om du har frågor om läkemedlens effekt, hur de fungerar ihop, om effekten påverkas av vad du äter eller andra läkemedel som du tar samtidigt.

Du också chatta med en oss efter att ha loggat in med mobilt BankID.

Chatten är enkel att använda

Läkarkontakt

Har du besvär som gör att du behöver läkare kan du kontakta Apotekets samarbetspartner Doktor24, via deras app direkt i din mobil. Hos Doktor24 jobbar läkare, sjuksköterskor och psykologer som kan hjälpa till med bedömning och behandling vid en mängd olika besvär.

Om ditt recept har gått ut kan du enkelt förnya det hos Doktor24. Observera att beroendeframkallande och narkotikaklassade läkemedel inte kan förnyas online. Vill du hellre kontakta din vanliga läkare eller mottagning finns en länk direkt från appen till 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Läs mer om Doktor24

Lagergaranti

Nyhet: Lagergaranti

Om ditt receptläkemedel inte finns när du kommer till ditt apotek kan vi oftast skicka hem det till dig, om det passar dig. Utan extra kostnad förstås!

Läs mer

Ombud för Apoteket

Långt till Apoteket?

För dig som har långt till närmaste apotek har vi ombud, där du kan beställa och hämta dina läkemedel och – hos de flesta – även handla ett urval av vårt receptfria sortiment direkt. Det finns nästan 640 apoteksombud runt om i Sverige.

Hitta närmaste apoteksombud

Apoteket - Apodos, behållare

Håll koll på dina mediciner

Med Apoteket DosPac får du dina mediciner förpackade i dagliga dospåsar. Varje dospåse innehåller de läkemedel du ska ta vid ett och samma tillfälle och är tydligt märkt med dina personuppgifter, vad påsen innehåller och när medicinerna i påsen ska tas. På så sätt får du kontroll på att du doserar rätt och vid rätt tidpunkt.

Läs mer om DosPac

Apoteket - Förfylld spruta

Specialtillverkat

För dig med särskilda behov tillverkar vi individanpassade läkemedel. Till exempel cellgifter, medel för smärtlindring och näringslösningar som tillförs via blodet tillverkas av vår särskilt utbildade personal runt om i landet.

Läs mer