Inför resan

Vaccinationsbevis - så hjälper vi dig som ska resa

Du är inte ensam om att undra kring reseintyg, vaccinationer och tester om du tänkt resa i vinter. Här får du den mest relevanta informationen om vad du måste ha koll på och vart du kan vända dig för tester.

När många länder nu väljer att öppna upp sina samhällen väljer fler och fler att resa utomlands. Vi på Apoteket har fått många förfrågning i butik kring intyg och hur du som ska resa ska gå tillväga för att få ett sådant.

Här är information om vad som gäller angående intyg och annat som är viktigt att tänka på vid resor i vinter.

Vaccinationsbevis 

Hos eHälsomyndigheten kan du beställa vaccinationsbevis med hjälp av e-legitimation. Om du saknar e-legitimation kan du få ett utskrivet vaccinationsbevis hos oss på Apoteket. Inom 7 dagar från utförd vaccination rapporteras vaccinationen in till det nationella vaccinationsregistret och det är möjligt att beställa ett bevis. 

Hos eHälsomyndigheten kan du även beställa tillfrisknandebevis och testbevis vid negativt test av covid-19. Beställning och mer information finns här. 

Kom ihåg att det alltid är du själv som ansvarar för att kolla upp vilka inreseregler som gäller till respektive resmål. För mer information, gå in på swedenabroad.