Saffranspavlova

INGREDIENSER

  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl socker
  • Några droppar citron
  • 1 g (2 förpackningar) Apotekets Saffran
  • Topping
  • 3 dl grädde
  • Valfritt: pistagenötter och/eller granatäppelkärnor

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 100–110 grader.

Rör ihop socker och ägg och värm över ett vattenbad tills sockerkristallerna har smält (ca 65 grader). Tillsätt saffran och tag av spisen.

Vispa därefter äggblandningen med några droppar citron tills bunken har kallnat och du får styva toppar av maräng.

Spritsa ut marängen i en cirkel på ett bakplåtspapper. Gör en grop längs mitten av spritscirkeln (till grädden senare).

Grädda i mitten av ugnen i ca 2h. Marängen ska lossna lätt från bakplåtspappret och kännas torr. Denna maräng är så god då du får en krispig yta och härligt seg insida.

Toppa med vispad grädde längs gropen och garnera efter tycke. Klart!

Illustration apelsinkvist

Fler julrecept


LAKRITSFUDGE

Till receptet

MINTKAKOR

Till receptet

POLKAGRISKNÄCK

Till receptet

SAFFRANSFUDGE

Till receptet