Recept på senapssill

Senap- och honungssill

Apotekets Senap är en klassiker på julbordet. Men visste du att den passar perfekt för att göra din egen senapssill? Prova vårt recept, lägg den i en fin burk och ställ fram på julbordet eller ge bort den när du går på glöggmingel.

4 bufféportioner

Ingredienser

  • 175 g Apotekets senap (1 burk)
  • 1 msk honung
  • 1 msk socker
  • 1 msk äpplecidervinäger
  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • 2–3 msk finskuren dill
  • 1 burk inläggningssill, ca 250 g

Gör så här

  1. Rör ihop senap, honung, socker och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle, samtidigt som du vispar hela tiden.
  2. Vispa ner dillen och blanda såsen med sillen. Låt sillen stå i kylskåp i minst 2 timmar.
  3. Servera tillsammans med grovt bröd.

Från Sofieros slottsrestaurang.

45 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar
45 kr
Tillfälligt slut.
45 kr
Tillfälligt slut.
35 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar