Myter om ekologiskt och naturligt

En produkts påverkan på människa och miljö avgörs alltid av ingrediensernas egenskaper, inte dess ursprung. Därför är det precis lika viktigt att granska innehållet i en ekologisk produkt som i en traditionell. Det gör vi på Apoteket. 

sol-sommar-solskydd.jpg

Bättre för människa och miljö

Utan att gräva ner oss alltför mycket i svåra termer, kan man säga att kvaliteten på en produkt inte har något att göra med ämnets ursprung utan snarare dess egenskap. 

Ett exempel på det är eteriska oljor, ett naturligt extrakt som består av en blanding av väldoftande ämnen som fungerar som doftgivare och konserveringsmedel.

Något som inte många vet är att eteriska olja också är giftiga för vattenlevande organismer och allergiframkallande - precis som parfym. 

På grund av allergirisken så är vi på Apoteket väldigt försiktiga med användningen av eteriska oljor, så naturligt behöver inte alltid betyda att det är bättre för huden. 

Du kan göra naturligt solskydd av hallonfröolja

För att få kalla en produkt för solskyddsmedel måste den först och främst: 

  • Genomgå omfattande effektivitetstester.
  • Följa lagstiftningen strikta regler.
  • Ge ett säkert och effektivt skydd mot UV-strålning - såklart!
  • Ge samma nivå av skydd genom hela produktens livstid. 

Det här är saker som inte går att garantera med exempelvis hallonfrö- eller kokosolja. Vi på Apoteket säger därför nej till användning av naturligt solskydd - om syftet är att skydda sig mot UV-strålning.