S-beauty

Vad vet vi om den senaste hudvårdstrenden?  

Till skillnad från K-beauty, en hudvårdsrutin bestående av tio steg, vill den senaste trenden Scandinavian Beauty, även kallad Scandi-beauty eller S-beauty, belysa att din hy kan må minst lika bra av färre produkter i bara några få steg.   

Beroende på vilket varumärke du vänder dig till kan produkterna variera i en S-beauty rutin. Vissa förespråkar att du använder en rengöringsolja, ansiktsvatten och en ansiktskräm, medan andra rekommenderar andra alternativ.   

Exakta produkter är alltså inte definierade utan väljs ut av de olika varumärkena. Däremot påminner deras budskap mycket om varandra, nämligen att S-beauty ska vara en enkel behandlingsmetod för en naturligt vacker hy - något som länge kopplats till just skandinavisk hud och hudvård.  

Aktiva ämnen att sätta på minnet  

För att få en ren och fin hy är det framförallt viktigt att ge huden fukt. Det tycker i alla fall vi på Apoteket. Där finns ingredienser som glycering, hyaluronsyra och till exempel panthenol som verkar fuktgivande.   
  
Niacinamide (ett annat ord för vitamin B3) hjälper även till att stärka hudbarriänren och binda fukten till huden. Vitamin C är en kraftfull antioxidant som skyddar mot fria radikaler och kan dessutom hjälpa till att ge en jämnare hudton och lyster.   

Skapa din personliga rutin  

Medan vissa gillar långa, härliga stunder framför badrumsspegeln där produkterna är många och varierande, föredrar andra en kortare och effektivare process.   

Oavsett vilken metod du än väljer tror vi främst på vikten att hitta en rutin som ger dig ett bra och hållbart flow. På så vis ökar du chanserna att hålla fast vid din rutin och även undvika slarv, något som är känt för att öka risken för en oren hy.