​​Byte till doseringshjälpmedel i bioplast

Apoteket byter ut hela sitt befintliga sortiment av doseringshjälpmedel till produkter i 100 procent bioplast. Det nya sortimentet tillverkas i Sverige och bidrar till minskad användning av fossila plaster och minskade koldioxidutsläpp.

Livsmedelsgodkända, CE-märkta och återvinningsbara

Publicerad 2021-04-20

– Hållbarhetsfrågorna är viktiga för oss och för våra kunder. De nya doseringshjälpmedlen är ett av många små steg mot att minska vårt klimatavtryck och bli mer hållbara, säger Kristoffer Ekelund, ansvarig för hållbarhetsfrågor på Apoteket.

Doseringshjälpmedel är inte produkter som säljs utan som du som kund får med dig gratis för att du enkelt ska kunna få rätt dos av olika läkemedel, till exempel koppar och sprutor med markeringar för antalet milliliter på kanten.

100% bioplast

Samtliga doseringshjälpmedel som vi på Apoteket ger ut är tillverkade i 100 procent bioplast. De är livsmedelsgodkända, CE-märkta samt återvinningsbara. Produkterna tillverkas vid Mälarplast i Eskilstuna och levereras i displaykartong utan onödigt emballage och plastförpackningar.

Bytet från befintligt sortiment ligger i linje med de nya EU-direktiven från 2018 som ska bidra till minskad användning av icke miljöanpassade engångsartiklar och minskat klimatavtryck.

Starka fördelarna med de nya produkterna

  • Tillverkade av 100 procent återvinningsbar bioplast
  • Svenskproducerade för att kunna säkerställa innehåll
  • Anpassat efter nya EU-reglerna från 2018
  • Närproducerad i Eskilstuna av Mälarplast AB vilket ger lägre klimatavtryck än motsvarande importerade produkter
  • Produkterna levereras i en miljövänlig kartong utan onödiga plastpåsar och emballage

Vill du veta mer om våra gröna förpackningar? Läs mer här!