Apoteket.se bland konsumenternas favoriter

När konsumenterna utser sina hållbarhetsfavoriter bland alla e-handelsföretag i Sverige kniper Apoteket andraplatsen, framför storföretag som IKEA, H&M och Coop.

PostNords e-Barometer

Apoteket har i flera år utsetts till det mest hållbara apoteket i Sverige, i undersökningen Sustainable Brand Index. Nu börjar vi även profilera oss som en hållbar e-handelsaktör, vilket syns i PostNords senaste rapport e-Barometern.

Apoteket i hållbarhetstoppen

Apoteket återfinns på en andraplats då konsumenter får ranka alla landets e-handelsföretag.

– Det är ett bra betyg för apoteksbranschen att man lyckats ta båda toppositionerna med ganska god marginal, konstaterar rapporten, vars lista toppas av Apotea, den apotekskedja som endast finns som e-handel.

Apotekets höjda ambitioner i hållbarhetsarbetet börjar nu märkas på allvar också i e-handeln, där transporterna förstås utgör en stor utmaning.

– Vi är glada över att konsumenter nu börjar uppmärksamma våra hållbarhetsinsatser även i e-handeln, säger Erik Hastén försäljningschef på Commercial Lead. Nu siktar vi förstås på att ta förstaplatsen.

Vill du veta mer om våra initiatvi?

Idag har Apoteket 100% återvunnet material i paketen, vi har även halverat vår användning av bubbelplast samt möjligheten att erbjuda helt fossilfria transpoerter. 

För mer information om vårt hållbarhetsarbete, klicka här.