Mitt Apotek kan ge dig notiser om viktiga datum kopplade till dina recept. De uppgifter som lagras är datumuppgifter om när dina recept går ut, när nästa uttag är möjligt och när nuvarande högkostnadsperiod upphör. Uppgifterna används endast i syfte hantera dina påminnelser.

I och med att du aktiverar påminnelsefunktionen samtycker du till Apotekets behandling av dina personuppgifter.

Mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter finns i vår [integritetspolicy](#/pages/about/privacyPolicy).

Du kan när som helst stänga av påminnelsefunktionen. Stänger du av påminnelsefunktionen så kommer Apoteket att sluta lagra datumuppgifter om dig och Apoteket kommer även att radera de datumuppgifter som redan finns lagrade.

Du kan hämta ut läkemedel med rabatt för högst tre månader i taget om inget annat anges. Om det finns flera uttag på receptet, kan du hämta ut en ny sats läkemedel med rabatt tidigast två månader efter det senaste uttaget. Det kan också gå bra att köpa ut läkemedel tidigare, men då till ordinarie pris.

Om ditt recept går ut innan innan du kan göra nästa uttag inom den angivna perioden, måste du skaffa ett nytt recept om du ska fortsätta behandlingen – även om du har uttag kvar på det.

Perioden med högkostnadsskydd gäller i ett år i taget. Du börjar med att betala ordinarie pris upp till en viss summa, sedan får du rabatt på allt du köper upp till 2 350 kr, om du har läkemedel som ingår i förmånssystemet. Därefter har du frikort den resterande tiden av perioden. Efter ett år börjar du om igen. Vi kan meddela dig i god tid innan perioden är slut.