Vårt traineeprogram erbjuder dig en raketstart i Apoteket

Programmet riktar sig till dig som nyligen, inom det senaste året, har avslutat din farmaceutiska utbildning. Du som är engagerad, driven och intresserad av att hjälpa våra kunder till ett liv i hälsa kommer att passa väl in i programmet.

Ett år av utmaningar och personlig utveckling

Syftet med programmet är att ge dig en snabb introduktion från studieliv till arbetsliv. Under ett års tid får du ta del av våra olika affärsområden, träffa nyckelpersoner inom Apoteket, driva ditt egna projekt, skugga din regionchef och mycket mer.  

Ni blir ett sammansvetsat gäng som träffas varje månad på nätverksträffar med olika teman och studiebesök i våra olika verksamheter. Däremellan arbetar du på det apotek där du är anställd. Kompetenstid, projektarbete och arbete på olika typer av apotek är också ett viktigt inslag under traineetiden.

Efter ditt år som trainee har du fått goda kunskaper om vår verksamhet och rätt förutsättningar för att bli en av våra nyckelpersoner i vårt framtida arbete, oavsett om du siktar på att bli apotekschef, läkemedelsansvarig eller något helt annat.

Apotekets populära traineeprogram för farmaceuter har programstart i oktober.

Har du frågor om programmet, kontakta oss gärna för att få veta mer!

Tre röster om traineeprogrammet

Nora Karem - Legitimerad apotekare

Hur tycker du att traineeåret har varit?
– Det har varit jätteroligt och givande att se valmöjligheterna inom Apoteket. Jag har fått kontakt med andra som är i samma situation som jag och det har lett till att vi i traineegruppen blivit vänner för livet. Nu startar vi en egen Facebook-grupp.

Vad har du för framtidsplaner?
– Jag vill gärna fortsätta jobba med ledarskapet eftersom jag har fått möjligheten att jobba som vikarierande chef för Apoteket Mall of Scandinavia. Men jag är också intresserad av kvalitetsfrågor och kan tänka mig en roll som läkemedelsansvarig i framtiden – dock inte samtidigt med en chefsroll.


Sara Al-Jelawi - Legitimerad apotekare

Hur tycker du att traineeåret har varit?
– Traineeprogrammet har varit jättebra. Jag har fått en bild av många verksamheter – Kundservice, Apodos, olika utbildningar. Det har varit roligt att träffa andra traineefarmaceuter och höra hur det går för dem. Vi har utväxlat idéer som vi kunnat ta med oss hem till våra apotek.

Vad har du för framtidsplaner?
– Jag är tillsvidareanställd på Apoteket Kronan i Uppsala, och är redo för nya utmaningar i framtiden.


Lise-Lotte Schalin - Legitimerad receptarie

Hur tycker du att traineeåret har varit?
– Det har varit jättekul, särskilt att utbyta erfarenheter med alla i gruppen och se hur de har det. Jag har fått se alla typer av verksamheter. Det har gett oss mer yrkesstolthet. Vi behövs och har en viktig roll!

Vad har du för framtidsplaner?
– Sedan i maj är jag chef för Apoteket Sturegatan i Sundbyberg. Det är så kul, jag har länge velat bli apotekschef.