Apotekar- eller receptariestudent

Studerar du till apotekare eller receptarie erbjuder vi praktikplatser på apotek över hela landet. Alla våra praktikapotek har utbildade handledare och intresset för att ta emot praktikanter är mycket stort.

Praktik

Vi vill ge dig som student bästa möjliga praktik och erbjuder en inspirerande och lärorik utbildningsperiod inom branschens bredaste farmaceutiska verksamhet. Våra engagerade handledare ser fram emot att stötta dig i din praktiska utbildning. Vi erbjuder dig praktikantbidrag på 1 700 kr/månad (skattepliktigt) och max 5 000 kr/månad i ersättning för fördyrade omkostnader i samband med praktiken, till exempel för resor och boende. Du får även tillgång till Apotekets egna utbildningar, personalkort med rabatter på egenvårdsprodukter och flera andra förmåner.

Du har mycket stora möjligheter till anställning hos oss efter praktiken, såväl tillsvidareanställning som tidsbegränsat uppdrag eller semestervikariat.

Vill du veta mer om praktiken hos oss eller har du några frågor?  Kontakta oss gärna via e-post.

Apotekstekniker

Studerar du till apotekstekniker har du möjlighet att göra praktik på våra apotek.

Praktik

Under praktikveckorna får du under handledning tillämpa dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete inom försäljning, rådgivning, service, författningar, bransch- och produktkunskap. Dessutom får du insyn i apoteksteknikerns arbetsuppgifter på områden som egenvård och varuförsörjning.

Vid ytterligare frågor om praktikapotek, kontakta oss gärna via e-post.

Prao

Inom apoteksbranschen kommer det att finnas stor efterfrågan på farmaceuter och apotekstekniker framöver. Du som är högstadieelev är välkommen att söka praoplats hos oss. Kontakta ett apotek och hör dig för om dina möjligheter. Det är apotekschefen som avgör om det är möjligt att ta emot en praoelev på apoteket.

Vid ytterligare frågor om prao, kontakta oss gärna via e-post.