Som medarbetare hos oss kan du kombinera olika roller och kompetensområden på ett spännande och utvecklande sätt. Vi är cirka         3 500 medarbetare med många olika yrkesroller och arbetsuppgifter. Du möter några av oss här.

Emilia, legitimerad apotekare på Apoteket Shop i Borås

 

Hussein, legitimerad apotekare och apotekschef på Apoteket Svanen i Nacka

Vad är det bästa med att vara ledare på Apoteket?
Det bästa med att vara apotekschef är att jobbet är så varierande. Det känns bra att hjälpa kunderna med läkemedel och ge råd om hur de kan förebygga eller lindra olika besvär. Men min allra viktigaste uppgift är att leda mina medarbetare.

Hur ser du på kompetensutveckling?
Det är en viktig del i vårt arbete. Det händer mycket i vår bransch – nya läkemedel, ändringar av befintliga läkemedel, rapporter av biverkningar, interaktioner men även nyheter i vårt egenvårdssortiment. Allt detta kräver att vi har rätt kompetens för att kunna hjälpa våra kunder på bästa möjliga sätt och bidra till att förbättra kundens hälsa.

Favoritprodukt på Apoteket och varför?
Dentipro sugtabletter. Jag är ofta torr i munnen och jag tycker att sugtabletterna är bra, dessutom är de riktigt goda.


Jessica, sortimentskoordinator och kategorichef på Marknadsenheten, Solna

Vad jobbar du med?
Jag är sjukvårdsutbildad i grunden och blev våren 2008 erbjuden extraarbete som timanställd kassapersonal på Apoteket Shop i Farsta. Sedan dess har jag haft flera olika befattningar, till exempel som egenvårdsrådgivare på apotek i flera år. Idag arbetar jag som sortimentskoordinator för egenvårdssortimentet och kategorichef för Makeup.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Kompexiteten i att ha många olika uppgifter inom flera områden. Jag kan tillföra stort värde av mina 8 år på apotek till det arbete jag gör idag. Jag är själv förhållandevis ny i denna befattning men ingår i ett team med extrem hög kompetens inom området – det är otroligt spännande och utvecklande för mig.

Favoritprodukt på Apoteket och varför?
Två produkter som jag inte skulle kunna leva utan är Vichy Antiperspirant (med grön kork) – effektiv utan att irritera huden, fin kosmetik och doftar fräscht. Och Avène Cicalfate – bästa tänkbara kräm för småsår, skador och irritation på huden. Utan att för den sakens skull vara medicinteknisk eller ett läkemedel. Love it!


Efrem, legitimerad receptarie och nationell resurs inom tillverkning av specialläkemedel, Örebro

Vad har du arbetat med sedan du började på Apoteket 2001?
Jag har arbetat på både sluten- och öppenvårdsapotek, med läkemedelsförsörjning på sjukhusapotek, tillverkning av cytostatika och kvalitetsgranskning av läkemedelshantering. Just nu arbetar jag som nationell resurs i olika delar av verksamheten, för det mesta som farmaceutisk rådgivare på apotek eller med beredning på en tillverkningsenhet.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Apoteksarbete är i sig utvecklande eftersom det hela tiden kommer nya produkter och nya rön. Jag måste hela tiden hålla mig uppdaterad. Det är ett livslångt lärande och det får jag stöd för hos Apoteket. För mig personligen finns det stora utvecklingsmöjligheter på olika områden. Det gäller bara att vara nyfiken, visa intresse, vara kreativ och prova sig fram.