Tre av apotekets över 3300 medarbetare Två medarbetare på Apoteket

Möt några av våra medarbetare

Som medarbetare hos oss kan du kombinera olika roller och kompetensområden på ett spännande och utvecklande sätt. Vi är cirka 3 300 medarbetare med många olika yrkesroller och arbetsuppgifter. Du möter några av oss här.

Danial , läkemedelsansvarig farmaceut (LMA)

Emilia, legitimerad apotekare på Apoteket Shop i Borås

Magdalena jobbar med kunskapsstöd

Efrem, nationell resurs inom tillverkning

Möt Efrem som är nationell resurs inom tillverkning | Apoteket

Vad har du arbetat med sedan du började på Apoteket 2001?

Jag har arbetat på både sluten- och öppenvårdsapotek, med läkemedelsförsörjning på sjukhusapotek, tillverkning av cytostatika och kvalitetsgranskning av läkemedelshantering. Just nu arbetar jag som nationell resurs i olika delar av verksamheten, för det mesta som farmaceutisk rådgivare på apotek eller med beredning på en tillverkningsenhet.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Apoteksarbete är i sig utvecklande eftersom det hela tiden kommer nya produkter och nya rön. Jag måste hela tiden hålla mig uppdaterad. Det är ett livslångt lärande och det får jag stöd för hos Apoteket. För mig personligen finns det stora utvecklingsmöjligheter på olika områden. Det gäller bara att vara nyfiken, visa intresse, vara kreativ och prova sig fram.

Mahmoud - vägen mot svensk legitimation

Mahmoud - vägen mot svensk legitimation | Apoteket

Nära målet att bli apotekare i Sverige

Mahmoud Alkasem kom till Sverige 2015. En tid efter att han fått uppehållstillstånd träffade han Apoteket på en träff för farmaceuter på Arbetsförmedlingen. Apoteket skulle starta en snabbspårsgrupp för farmaceuter. Det blev en grupp om tio farmaceuter som varvade praktik, egenvårdsutbildning och förberedande studier för att klara sista steget mot legitimation.

Därefter fick Mahmoud jobb som egenvårdsrådgivare på Apoteket. Under tiden har han förbättrat sin svenska och ambitiöst studerat flera interna utbildningar, hela tiden med siktet mot sin legitimation. Våren 2020 kom han äntligen in på kompletteringsutbildningen. 

– Det känns fantastiskt att jag kom in på kompletteringsutbildningen i Uppsala och äntligen får chansen att få min legitimation som apotekare i Sverige. Jag är mycket tacksam för all hjälp från Apoteket som gjort att jag fått den här möjligheten, säger Mahmoud.

Läs hela intervjun här