Under oktober höjer vi rösten för brösten!

Varje timme får en kvinna beskedet att hon drabbats av bröstcancer. Under hela oktober säljer vi på Apoteket Bröstcancerförbundets rosa band. När du köper deras band går dina pengar till bröstcancerforskning och information om bröstcancer samt till stöd och rehabilitering för drabbade.

Så här kan du undersöka dig:

Bröstcancerförbundet är Sveriges enda intresseorganisation som fokuserar enbart på bröstcancer och arbetar för att alla i Sverige ska ha rätt till bäst kända bröstcancervård. Förbundet finansierar patientnära forskning om bröstcancer och arbetar runt om i landet med stöd och rehabilitering för personer som drabbas av sjukdomen. En annan viktig uppgift är att informera om bröstcancer och driva opinion.

Bröstcancer i siffror:                                                                                                           

  • Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer
  • Nära 8000 kvinnor om året får diagnosen bröstcancer
  • 80 procent av de drabbade överlever sin bröstcancer
  • Bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor
  • Två av tre fall upptäcks vid screening (mammografi)

Vill du vara med och höja rösten för brösten kan du bidra genom att köpa Bröstcancerförbundets rosa band.

Banden finns även att köpa på våra apotek över hela landet.

Apoteket är stolt huvudpartner till Bröstcancerförbundet.

Om rosa bandet:

Det rosa bandet har sitt ursprung i USA och etablerades som symbol 1991 av Estee Lauder. 1994 kom rosa bandet till Sverige. Sedan dess driver Bröstcancerförbundet med stöd av Estee Lauder en kampanj för rosa bandet under Rosa Oktober, den internationella bröstcancermånaden. Det stora genombrottet för rosa bandet i Sverige kom 2001 när Amelia Adamo engagerade sig i frågan och gav ut en specialbilaga om bröstcancer. Bröstcancerförbundets rosa band används av bröstcancerorganisationer över hela världen med odelat fokus på bröstcancer.