ACO Spotless

Förebygg finnar och motverka oren hy med effektivt rengörande och återfuktande ansiktsprodukter. Med ACO Spotless får du en välgörande hudvårdsserie som tar hand om din hud. ACO Spotless är för dig med en fetare hy som har tendens till att lätt få finnar.

Hur förebygger man finnar?

Glöm mirakelkurer. Om du letar efter ett universellt tips för att slippa finnar för evigt har du kommit fel. Ledorden är istället tålamod, kontinuitet och bra rutiner. Lär dig tre enkla steg till renare hy.

1. Rengör

Rengöring är grunden till en fin hy. Rengöring är viktigt även om man behandlar sina problem med läkemedel. Genom att avlägsna smuts, överflödigt fett och döda hudceller minskar risken för att porerna täpps till och finnar bildas. Använd gärna produkter som innehåller salicylsyra då de verkar avfjällande och propplösande för att rengöra porerna på djupet och förhindra att de täpps igen. Produkter med salicylsyra verkar även lätt bakteriehämmande. Rengör huden två gånger om dagen, vid upprepad rengöring riskerar huden att torkas ut vilket också kan ge upphov till finnar. Undvik att klämma ut pormaskar med fingrarna. Det ökar risken för inflammationer.

Spotless rengörande produkter inkluderar Daily Purifying Toner (turkos) och Daily Face Wash (blå).

2. Återfukta

När huden är ren är det dags att återfukta för att hindra den från att torka ut. Återfuktar man inte huden så kan den upplevas som torr och stram, då även fet hud har behov av fukt. Lämpliga produkter för fet och oren hy är lätta krämer och geler med låg fetthalt, eller helt fettfria, som bör vara icke-komedogena, dvs. att de inte täpper till porerna. Om du använder topikala läkemedel är det vanligen direkt före eller efter återfuktning som de produkterna ska appliceras på huden.

Spotless återfuktande produkter inkluderar Daily Moisturiser (grön) och Blemish Treating Moisturiser (orange).

3. Punktmarkera

Om finnen är ett faktum och du inte har tid att vänta på effekt från behandling med läkemedel, eller att den förebyggande hygienen minskar nya utbrott, så finns det tillfälliga lösningar. Använd till exempel produkter som omedelbart döljer och torkar ut för att minska synligheten av finnarna. Dessa produkter passar bäst för dig som har enstaka utbrott och behandlar inte själva hudåkomman.

Spotless punktmarkerande produkter inkluderar Overnight Spot Treament (röd) och Cover Stick (lila).