pCure - bryter ner miljöfarliga läkemedelsrester i urinen

Så mycket som 80 procent av alla miljöfarliga läkemedelsrester i Sveriges sjöar och hav kommer ut via våra toaletter. Med toalettblocket pCure kan du göra något åt det. Varje gång du spolar bryter pCure ner skadliga läkemedelsrester i urinen, så att de inte hamnar i miljön. pCure finns bara på Apoteket.

Oanvända läkemedel som blivit över ska alltid lämnas tillbaka till ett apotek och inte spolas ner i toaletten.

Läs mer

Vid användning av läkemedel utsöndras ämnen via urin och avföring ut i avloppssystemen. Det leder till att läkemedelsrester följer med ut i vattnet till naturen.  Läkemedelsrester som lämnar våra kroppar påverkar djur och natur. P-piller och anti-depressiva läkemedel påverkar exempelvis fiskars beteende. Antibiotika som kommer ut i naturen bidrar till att öka risken för bakteriers antibiotikaresistens.

Toablocket pCure innehåller enzymer som bryter ner upp till 80 procent av de miljöfarliga läkemedelsrester som via våra kroppar hamnar i våra toaletter. Den enzymblandning som används i pCure har utvecklats med fokus på de läkemedel som anses utgöra störst fara mot miljön. Bland de läkemedelsrester som pCure bryter ner finns antibiotika, värktabletter, p-piller och antiinflammatoriska läkemedel.

pCure är en svensk uppfinning av bröderna Christian och Martin Ryen, som driver bolaget Pharem Biotech AB. pCure har testats och använts på sjukhus men lanseras nu till konsumenter exklusivt på Apoteket.


För dig som vill veta mer finns ytterligare information om pCure här:
pcure.se

Pharems webbplats

Överblivna läkemedel

De läkemedel som du inte använder är förstås viktiga att hantera på rätt sätt för miljöns skull.

Läs om hur du bör hantera dina överblivna läkemedel.

Fäll ihop artikeln
pCure logo
Visar 1 produkt
Bild på pCure Home

pCure Home

25g Bryter ned läkemedelsrest

  • Toalettblock som bryter ned läkemedelsrester i urinen
59 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar