Humble Brush

Humble Brush är de miljövänliga tandborstarna med handtag av bambu och borststrån i nylon 6.  För varje såld Humble Brush doneras en tandborste eller motsvarande munvård till barn i nöd. Köp en tandborste med gott samvete. Håller lika länge som vanliga plasttandborstar. 

Humble Brush logo

Bambu är lätt och starkare än trä och samtidigt naturligt fläckresistent och antibakteriellt. Tandborstens skaft är vaxat med ett ätbart vax. Förpackning är tillverkad av 100 % återvunnet material. Tandborsten tillverkas pandasäkert, djurvänligt och hållbart. Bambun kommer från områden där det ej bor pandor (Zhejiang och Anjui).

För varje såld Humble Brush doneras en tandborste eller motsvarande munvård till behövande barn någonstans i världen. Donationerna sker till Humble Smile Foundation som i sin tur samarbetar med ett dussin olika organisationer runt om i världen. I Sverige är Tandläkare utan Gränser och A Child's Smile partner organisationer.

Användning

Tandläkare rekommenderar att man borstar tänderna 2 ggr per dag, morgon och kväll i 2 minuter åt gången. Det är rekommenderat att man byter ut sin tandborste var tredje månad. Skölj av tandborsten noga efter användning och låt den lufttorka, låt den aldrig ligga i blöt. Byt ut din tandborste då den är nött eller efter 3 månader. Lägg med fördel skaftet i komposten efter att du har plockat bort borststråna istället för att kasta den i soporna.