Dosell - läkemedelsroboten som ger rätt dos i rätt tid

Dosell är ett nytt komplement till dospåsar som gör det enklare att ta rätt dos i rätt tid. Dosell levererar aktuell dospåse och påminner användaren eller kan larma anhöriga via SMS om en dos missas. 

Vad är Dosell?

Känn dig trygg att du eller dina anhöriga tar rätt dos i rätt tid. Med den nya läkemedelsroboten Dosell kan du som får dina läkemedel förpackade i dospåsar öka tryggheten till medicineringen genom att bli påmind om varje dos.

Genom att automatiskt mata ut aktuell dos vid ordinerad tidpunkt ser Dosell till att användaren får sin medicin vid rätt tillfälle. Dosell påminner när det är dags för medicinering och kan larma dig själv eller anhöriga via SMS om en dos missas. På så sätt kan Dosell minska risken för att användaren överdoserar, tar fel dos eller glömmer att ta sin medicin. Dosell är helt enkelt en trygghet för dig som användare eller anhörig, och ett hjälpmedel för att medicineringen ska bli enklare.

Hur går Dosell till?

När du får dina mediciner förpackade i dospåsar till exempel genom tjänsten DosPac kan du använda Dosell. Beställ Dosell via apotekets webshop. När du får hem din Dosell laddar du ned Dosell-appen via Google Play eller App Store. I appen aktiverar du ett abonnemang och därefter kan du börja använda Dosell. Dosell-appen används som en fjärrkontroll till Dosell. 

Dosell läser av datum och klockslag på varje dospåse. När rätt tidpunkt för att ta medicin infaller levererar Dosell rätt dospåse uppklippt i facket på enhetens framsida.

Såhär gör du för att beställa Dosell

  1. Få dina mediciner förpackade i dospåsar.
    Om du inte har dospåsar idag prata med din läkare eller beställ DosPac här.
  2. Beställ Dosell. Avgiften för Dosell är 499 kr. Dosell skickas sedan hem till dig.
  3. Ladda ned och installera Dosell-appen på din smartphone via App Store eller Google Play. Aktivera ditt abonnemang i appen. Välj mellan två olika prisplaner, 299 kr/mån eller 2999 kr/år.

Vad säger Dosell-användarna? 

95 procent av användarna som testat Dosell innan lansering vill fortsätta med tjänsten.

Användarna förklarar att Dosell är enkel att hantera och att de har blivit betydligt bättre på att ta rätt medicin i rätt tid.

Dosell är en läkemedelsrobot för tryggare och enklare medicinering i hemmet. Alla som får sina mediciner förpackade i dospåsar kan använda Dosell för att underlätta vardagen. Dosell har användare i alla åldrar. Roboten påminner med ljud och ljus samt larmar via SMS om aktuell dos inte tagits i rätt tid.

Dosell AB:s kundundersökning om användarupplevelse, september 2021.