Sex och intim

Tips för extra njutning

Det har egentligen ingen betydelse om den intima stunden är en premiär eller en repris, med sig själv, någon annan eller flera andra, så länge det känns bra och rätt för samtliga. Vi på Apoteket har glidmedel, kondomer och sexleksaker som kan öka på njutningsfaktorn och även skydda dig och andra från könssjukdomar och att bli - eller göra någon annan - gravid.

Glidmedel underlättar vid torra slemhinnor

Det är särskilt viktigt att använda glidmedel om du som kvinna har torra sleminnor. Torra slemhinnor är ett vanligt problem efter att du fött barn - speciellt under amningsperioden. Likaså i klimakteriet. Det kan också uppstå under andra perioder i livet, till exempel när du känner sig stressad.

Använd vatten- eller silikonbaserat glidmedel

Alla Apotekets glidmedel är antingen vatten- eller silikonbaserade för att kunna användas tillsammans med kondom. Kondomer är oftast förbehandlade med glidmedel men det räcker inte alltid. Tänk på att aldrig använda oljebaserat glidmedel med kondom, eftersom kondomen då riskerar att spricka.

En del sexleksaker ska endast användas med vattenbaserat glidmedel, titta i produktbeskrivningen för aktuell information om just din produkt. 

Kondomer har ett bäst-före-datum

Om kondomerna förvaras för varmt kan de bli spröda och riskera att gå sönder när du använder dem. Kondomer som förvaras i plånboken åldras till exempel snabbare, byt därför ut den med jämna mellanrum. 

Om du vill använda en kondom med glidmedel kan du till exempel använda de förslag som är listade i produktlistan nedan. 

Sexleksaker som passar alla

I dagens moderna samhälle finns sexleksaker i olika färger och former för att öka njutningen för våra olika preferensramar. Det kan vara något så enkelt som glidmedel till mer avancerade produkter som penisringar, dildos, vibratorer och massagestavar. Du får helt enkelt prova dig fram för att avgöra vilken som personligen ger störst njutning.

Diskret leverans från Apoteket

Apotekets leveranser är diskreta. På våra paket står ingenting om vad paketen innehåller. Inte heller formen på paketen avslöjar dess innehåll. Leveranserna sker snabbt och skickas samma dag på vissa ställen i landet ifall du beställer innan kl 13.

För att komma till Apotekets hela sex och lust-sortiment, klicka här.