Hem / Rådgivning / Tillbaka på jobbet

Tillbaka på jobbet - 14 produkter som räddar dig i höst

 

Är semestern över för i sommar? Är du tillbaka på jobbet och undrar hur du ska få solbrännan att hålla några veckor till och hur du ska vårda hud och hår bäst? Här kommer några av våra bästa tips och rekommendationer.

1. Grunda ordentligt

Vare sig du vill bibehålla sommarbrännan eller om du fortfarande har tid att få ännu lite sköna, varma strålar på kroppen är det viktigt att grunda ordentligt. Se till att peela/scrubba kroppen för att inte börja flagna och för att fortsätta få en fin, jämn färg. Tips på generös kroppspeeling är Apoliva Argan & Almond Kroppsskrubb med havssalt, som tillför fukt och stimulerar huden med grönt kaffeextrakt och ingefära. Och Estelle & Thild Sparkling Citrus Bloom Body Scrub med ekologiskt sheasmör, som avlägsnar döda hudceller, mjukgör och ger huden lyster. 

2. Boosta brännan

Kanske hann du inte få så mycket sol i sommar som du önskat eller så vill du bibehålla och boosta solbrännan du fått. Använd gärna en Brun-utan-sol produkt som ger huden både färg och fukt. St.Tropez Gradual Tan In Shower Golden Glow Medium,  används snabbt och enkelt i duschen och ger en naturlig, gradvis gyllene solkysst ton vid regelbunden applicering.

3. Fukt, fukt och åter fukt

Kom ihåg att fortsätta ge huden extra fukt när semestern är över. Jobbar du på kontor och sitter vid en datorskärm stor del av dagen så kan skärmen, ofta tillsammans med luftkonditionerade kontorslokaler, torka ut huden extra mycket. Se därför till att vara extra generös med fuktgivande produkter för både kropp och ansikte. Mádara Deep Moisture Cream, hjälper till att bibehålla optimal fuktnivå i huden samtidigt dom den lugnar och stärker huden. Eller varför inte testa Cetaphil Facial Moisturizer, som har en mild snabbabsorberande formula som ger huden lång, bestående återfuktning.

4. Fräscha upp under dagen

Hjälp gärna din hud att bibehålla fukten även under dagen genom en snabb uppfräschande, fuktgivande ansiktsspray. Särskilt för dig som sitter fram en datorskärm många timmar under dagen kan en ansiktsspray göra stor skillnad. Så ta för vana att ha med dig en smidig förpackning i väskan oavsett om du är på kontoret eller på språng/på resa. Löwengrip Facial Mist, är ett ansiktsvatten och fuktmist i ett som fuktbooster balanserar hudens ph-balans. 100 ml gör den smidig att även kunna ta med på flygresan. Eller ACO Rescue Mist med vitamin C, som ger fukt och lugnar torra hud. Också den i behändigt flygvänligt format, 75 ml.

5. Hjälp till torra sommarhår

Sol, salta bad och många timmar på stranden är fantastiskt härligt men kan slita väldigt på håret och göra det torrt och frissigt. Då är det viktigt att tillföra extra fukt och ge håret de bästa förutsättningarna för en lång, fräsch höst. Ett extra fuktgivande schampoo är Björn Axén Repair Schampo. Kombineras med fördel med Björn Axén Repair Deep Conditioner med ekologisk arganolja, som är en vårdande hårinpackning för en rejäl fuktboost. Ett annat är Rabarber och vaniljdoftande Löwengrip Repair & Shine Shampoo, och tillhörande Löwengrip Hair Mask, med sheasmör, solros- och arganolja som bevarar fukt i håret och tillför fukt och lyster. De kommer båda i resevänliga 100 ml förpackningar.

Och glöm inte bort, att börja med en toppklippning efter sommaren är alltid en bra idé!

6. Glöm inte händer och fötter

Under sommaren utsätter vi våra fötter på lite andra sätt än under resten av året, bland annat med många barfotapromenader och salta bad. Även våra händer bli extra utsatta av vatten, sol och vind och nu är tiden för att inte gömma fötterna i höststövletterna innan du tar hand om de rejält och även vårdar dina händer lite extra. Ta ett varmt fotbad, ex från PediCare, som är uppmjukande och rengörande. Scrubba lite extra på hälar och förhårdnader och smörj sedan in rikligt med ex Apoliva Ört&Natur Fotkräm, som är rik på naturliga oljor, e-vitamin och sheasmör. Eller varför inte investera i en Scholl Velvet Smooth Fotfil som tål vatten