Vitvinsglögg

 

Ingredienser

  • 75 cl (en flaska) vitt vin
  • 1,5 msk Apotekets Aromatisk Tinktur
  • 1,5 – 2 dl råsocker
  • 2 kanelstänger
  • Skalet från en halv ekologisk citron
  • 1 vaniljstång

Gör så här

Värm vinet i en kastrull på låg värme och tillsätt kanelstänger, vaniljstången delad på mitten, skalet från en halv ekologisk citron och 1,5 dl rörsocker.

Låt vinet sjuda på låg värme till sockret har löst upp sig. Smaka av och tillsätt eventuellt mer rörsocker.

Låt stå och dra 30–60 minuter. Sila av kryddorna och servera glöggen varm.

Illustration mistel

Fler julrecept


MINTKAKOR

Till receptet

SAFFRANSPAVLOVA

Till receptet

LAKRITSFUDGE

Till receptet

ÄPPELGLÖGG 
med klassiska julsmaker

Till receptet