Saffransfudge

 

Ingredienser

  • 50 ml (1 förp) Apotekets Flytande Glykos
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 3 dl vispgrädde
  • 2,5 dl socker
  • 1 g (2 förp) Apotekets Saffran
  • 150 g vit choklad

Gör så här

Koka upp grädde, glykos, socker och sirap till ca 120 grader. Rör om hela tiden så det inte bränns vid!

Ta av från plattan och rör ner hackad vit choklad och saffran.

Häll över i en form med bakplåtspapper och låt svalna.

Skär upp i önskade bitar. Förvara i kylskåp.

 


Recept och foto: Apotekschef Hana Chatila @sweets.byhana

Illustration mistel

Fler julrecept


MINTKYSSAR

Till receptet

CHOKLADKAKA 
med lakritskaramell

Till receptet

CHOKLADTRYFFEL 
med lakrits

Till receptet

Bild på senap- och honungssill

SENAP- & HONUNGSSILL

Till receptet