Saffransfudge

 

Ingredienser

  • 50 ml (1 förp) Apotekets Flytande Glykos
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 3 dl vispgrädde
  • 2,5 dl socker
  • 1 g (2 förp) Apotekets Saffran
  • 150 g vit choklad

Gör så här

Koka upp grädde, glykos, socker och sirap till ca 120 grader. Rör om hela tiden så det inte bränns vid!

Ta av från plattan och rör ner hackad vit choklad och saffran.

Häll över i en form med bakplåtspapper och låt svalna.

Skär upp i önskade bitar. Förvara i kylskåp.

 


Recept och foto: Apotekschef Hana Chatila @sweets.byhana

Illustration mistel
35 kr
Köp
Finns i lager
45 kr
Köp
Finns i lager
45 kr
Köp
Finns i lager
45 kr
Slut i webblager
53,40 kr

(Ord. pris 89 kr)

Köp
Finns i lager
40%
Bild på NH4Cl Liquorice Raspb Toffee

NH4Cl Liquorice Raspb Toffee

150 g Godsak

  • Glutenfri
  • Seg lakritskola med hallonsmak
39 kr

(Ord. pris 65 kr)

Köp
Finns i lager
40%
Bild på Lakritsfabriken Frosty

Lakritsfabriken Frosty

180 g Godsak

  • Glutenfri och Gelantinfri
  • Mjuka saltlakritsstänger doppade i mörk choklad och toppade med havssalt från Isländska Saltverk
83,40 kr

(Ord. pris 139 kr)

Köp
Finns i lager
40%
Bild på Apoteket Polkagrisar 150g

Apoteket Polkagrisar 150g

Polkagrisar 150g Godsak

  • Polkagrisar
  • Polkagrisar från Gränna
21 kr

(Ord. pris 35 kr)

Köp
Finns i lager
45 kr
Köp
Finns i lager

Fler julrecept


Mintkyssar

MINTKYSSAR

Till receptet

Chokladkaka med lakritskaramell

CHOKLADKAKA 
med lakritskaramell

Till receptet

Bild på chokladtryffel med lakrits

CHOKLADTRYFFEL
med lakrits

Till receptet

Bild på senap- och honungssill

SENAP- & HONUNGSSILL

Till receptet