
Saffransbiscotti
INGREDIENSER
- 75 g rumstempererat smör
- 2 pkt Apotekets Saffran
- 1 tsk bakpulver
- 2,5 dl socker
- 2 ägg
- 4,5 dl mjöl
- 120 g mandlar
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman smör och saffran. Tillsätt bakpulver och socker. Blanda ner ett ägg i taget. Vänd ner mjöl lite i taget och rör om till en deg som är lite kladdig. Grovhacka mandeln och vänd ner. Dela degen i två avlånga delar på ett bakplåtspapper.
Grädda i nedersta delen av ugnen i ca 30 min.
Ta ut kakorna och skär biscottin på tvären. Vänd dom med snittytan uppåt. Sänk ugnen till 100 grader och grädda i ytterligare 40 min eller tills dom är torra. Vänd på snittytan efter halva tiden.
Försvinnande goda!
Recept och foto:
Hana Chatila
@sweets.byhana