Saffransbiscotti

INGREDIENSER

  • 75 g rumstempererat smör
  • 2 pkt Apotekets Saffran
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 4,5 dl mjöl
  • 120 g mandlar

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda samman smör och saffran. Tillsätt bakpulver och socker. Blanda ner ett ägg i taget. Vänd ner mjöl lite i taget och rör om till en deg som är lite kladdig. Grovhacka mandeln och vänd ner. Dela degen i två avlånga delar på ett bakplåtspapper.

Grädda i nedersta delen av ugnen i ca 30 min.

Ta ut kakorna och skär biscottin på tvären. Vänd dom med snittytan uppåt. Sänk ugnen till 100 grader och grädda i ytterligare 40 min eller tills dom är torra. Vänd på snittytan efter halva tiden.

Försvinnande goda!

Recept och foto:
Hana Chatila
@sweets.byhana

Illustration apelsinkvist

Fler julrecept


LAKRITSFUDGE

Till receptet

MINTKAKOR

Till receptet

POLKAGRISKNÄCK

Till receptet

SAFFRANSFUDGE

Till receptet