Polkagrisknäck

INGREDIENSER

  • 2 dl grädde
  • 1,5 dl sirap
  • 1 tub Apotekets Flytande Glykos (ca 50 ml)
  • 2 dl socker
  • 1 msk smör
  • 1 dl Apotekets Polkagrisar
  • 5 droppar Apotekets Pepparmyntsolja

GÖR SÅ HÄR
Häll grädde, sirap, glykos och strösocker i en kastrull och koka försiktigt upp. Rör om hela tiden så det inte bränns vid.

Koka upp till ca 120 grader och låt den koka på den graden i ca 15–20 minuter. Kultestet* är ett utmärkt sätt att veta när det kokat klart. Tag sedan kastrullen från spisen.

Mortla polkagrisarna. Tillsätt sedan dessa tillsammans med smör samt pepparmintsolja och rör om.

Häll upp i önskade formar, garnera med ytterliggare polkagrisar och låt stelna.
Förvara i kylskåp. Klart!

*Så här gör du kultestet: droppa ner lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Går den att forma till en kula med fingrarna är knäcksmeten färdig.

Illustration grankotte
Bild på Apoteket Saffran
2 för49:-

Apoteket Saffran

0,5 g Saffran

  • Följ anvisningarna på produkten/bruksanvisningen
35 kr
Köp
Finns i lager
Bild på Apoteket Aromatisk tinktur

Apoteket Aromatisk tinktur

25 ml Tinktur

  • Följ anvisningarna på produkten/bruksanvisningen
45 kr
Köp
Finns i lager
Bild på Apoteket Flytande glykos

Apoteket Flytande glykos

50ml Glykos

  • Följ anvisningarna på produkten/bruksanvisningen
45 kr
Köp
Finns i lager
Bild på Apoteket Pepparmyntolja

Apoteket Pepparmyntolja

10 ml Pepparmyntolja

  • Följ anvisningarna på produkten/bruksanvisningen
45 kr
Slut i webblager
Bild på Apoteket Polkagrisar 150g

Apoteket Polkagrisar 150g

Polkagrisar 150g Godsak

  • Polkagrisar
  • Följ anvisningarna på produkten/bruksanvisningen
  • Polkagrisar från Gränna
35 kr
Köp
Finns i lager
Bild på Apoteket Lakritsstång

Apoteket Lakritsstång

1st Lakritsstång

  • Följ anvisningarna på produkten/bruksanvisningen
45 kr
Köp
Finns i lager

Fler julrecept


SAFFRANSPAVLOVA

Till receptet

Bild på senap- och honungssill

SENAP- & HONUNGSSILL

Till receptet

LAKRITSFUDGE

Till receptet

MINTKAKOR

Till receptet