Polkagrisknäck

INGREDIENSER

  • 2 dl grädde
  • 1,5 dl sirap
  • 1 tub Apotekets Flytande Glykos (ca 50 ml)
  • 2 dl socker
  • 1 msk smör
  • 1 dl Apotekets Polkagrisar
  • 5 droppar Apotekets Pepparmyntsolja

GÖR SÅ HÄR
Häll grädde, sirap, glykos och strösocker i en kastrull och koka försiktigt upp. Rör om hela tiden så det inte bränns vid.

Koka upp till ca 120 grader och låt den koka på den graden i ca 15–20 minuter. Kultestet* är ett utmärkt sätt att veta när det kokat klart. Tag sedan kastrullen från spisen.

Mortla polkagrisarna. Tillsätt sedan dessa tillsammans med smör samt pepparmintsolja och rör om.

Häll upp i önskade formar, garnera med ytterliggare polkagrisar och låt stelna.
Förvara i kylskåp. Klart!

*Så här gör du kultestet: droppa ner lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Går den att forma till en kula med fingrarna är knäcksmeten färdig.

Illustration grankotte

Fler julrecept


SAFFRANSPAVLOVA

Till receptet

Bild på senap- och honungssill

SENAP- & HONUNGSSILL

Till receptet

LAKRITSFUDGE

Till receptet

MINTKAKOR

Till receptet