Bild på kladdkaka med saffran och vit choklad

Kladdkaka med saffran och vit choklad

 

Ingredienser:

  • 200 g vit bakchoklad
  • 150 g smör
  • 1 påse Apotekets Saffran
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg

Dekoration: Rostade mandelflagor och/eller florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform på ca 24 cm.

Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör tills den smält.

Mortla saffran med en sockerbit och tillsätt i smeten. Tillsätt sedan mjöl, socker och ägg och rör ihop allt till en slät smet.

Häll i formen och strössla eventuellt på rostade mandelflagor. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda i 25–30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig inuti. Låt den kallna innan servering. Dekorera med florsocker och servera gärna med en klick vispad grädde och rårörda lingon eller hallon. Förvara kakan i kylen, men ta ut den en stund innan servering så den hinner mjukna lite.

Illustration mistel

Fler julrecept


Bild på chokladtryffel med lakrits

CHOKLADTRYFFEL
med lakrits

Till receptet

Äppelglögg med klassiska julsmaker

ÄPPELGLÖGG
med klassiska julsmaker

Till receptet

Julkola med choklad och mint

JULKOLA
med choklad och mint

Till receptet

Bild på senap- och honungssill

SENAP- & HONUNGSSILL

Till receptet

2 för49:-
Bild på Apoteket Saffran
35 kr
Köp
Lev. 3-5 vardagar
45 kr
Slut i webblager
45 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar
Bild på Ostlöpe

Ostlöpe

100 ml

65 kr
Slut i webblager