
Kladdkaka med saffran och vit choklad
Ingredienser
- 200 g vit bakchoklad
- 150 g smör
- 1 påse Apotekets Saffran
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
Dekoration: Rostade mandelflagor och/eller florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform på ca 24 cm.
Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör tills den smält.
Mortla saffran med en sockerbit och tillsätt i smeten. Tillsätt sedan mjöl, socker och ägg och rör ihop allt till en slät smet.
Häll i formen och strössla eventuellt på rostade mandelflagor. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda i 25–30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig inuti. Låt den kallna innan servering. Dekorera med florsocker och servera gärna med en klick vispad grädde och rårörda lingon eller hallon. Förvara kakan i kylen, men ta ut den en stund innan servering så den hinner mjukna lite.

Fler julrecept

MINTKYSSAR

CHOKLADKAKA
med lakritskaramell

SAFFRANSFUDGE

VITVINSGLÖGG

CHOKLADTRYFFEL
med lakrits

ÄPPELGLÖGG
med klassiska julsmaker

JULKOLA
med choklad och mint

SENAP- & HONUNGSSILL
Till julens mat och bak










Apoteket Senap 2017
Årets smak/Provisorns 260 g Senap
- Årets smak/Provisorns
- En sötstark senap med smak av kryddnejlika som passar till julen


(Ord. pris 49 kr)
(Ord. pris 49 kr)