Bild på kladdkaka med saffran och vit choklad

Kladdkaka med saffran och vit choklad

 

Ingredienser

  • 200 g vit bakchoklad
  • 150 g smör
  • 1 påse Apotekets Saffran
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg

Dekoration: Rostade mandelflagor och/eller florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform på ca 24 cm.

Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör tills den smält.

Mortla saffran med en sockerbit och tillsätt i smeten. Tillsätt sedan mjöl, socker och ägg och rör ihop allt till en slät smet.

Häll i formen och strössla eventuellt på rostade mandelflagor. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda i 25–30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig inuti. Låt den kallna innan servering. Dekorera med florsocker och servera gärna med en klick vispad grädde och rårörda lingon eller hallon. Förvara kakan i kylen, men ta ut den en stund innan servering så den hinner mjukna lite.

Illustration mistel

Fler julrecept


MINTKAKOR

Till receptet

CHOKLADKAKA 
med lakritskaramell

Till receptet

POLKAGRISKNÄCK

Till receptet

SAFFRANSFUDGE

Till receptet