Bild på julkola med choklad och mint

Julkola med choklad och mint

ca 40 st

Ingredienser:

Gör så här:

Lägg bakplåtspapper i en form som är ca 20×25 cm.

Smält smöret i en kastrull. Häll i alla övriga ingredienser utom Pepparmyntoljan. Låt koka upp under omrörning. När smeten kokat upp, sänk värmen och låt koka i ca 20-30 minuter (tiden kan variera beroende på kastrullens storlek). Rör om då och då. Testa om kolan är klar genom att göra kulprovet; häll en sked kolasmet i lite vatten och se om den stelnar så det går att rulla en kula av den). Går det inte, koka en stund till.

När kolasmeten är klar, ta bort från värmen och tillsätt pepparmyntoljan. Rör om och häll upp i formen. Låt svalna lite och ställ sedan in i kylen i minst 30 minuter. Lyft ur kolan ur formen och skär upp i fyrkanter som sedan slås in i bitar av smörpapper. Förvara kolan i kylen.

Illustration grankotte

Fler julrecept


Bild på lakritskola med flingsalt

LAKRITSKOLA 
med flingsalt

Till receptet

Bild på chokladtryffel med lakrits

CHOKLADTRYFFEL
med lakrits

Till receptet

Äppelglögg med klassiska julsmaker

ÄPPELGLÖGG
med klassiska julsmaker

Till receptet

Bild på inlagda päron i tinktur med kanel och anis

INLAGDA PÄRON
i tinktur med kanel och anis

Till receptet

45 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar
45 kr
Köp
Lev. 3-5 vardagar
35 kr
Köp
Lev. 3-5 vardagar