
Fisksoppa med saffran
INGREDIENSER
- 1 purjolök
- 1 zucchini
- 2 g Apotekets Saffran (4 påsar)
- 600 g blandad fisk (ex torsk och lax)
- 3 dl vitt vin
- 2,5 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk grönsaksbuljong
- 1 röd paprika
- 400 g skalade räkor
- Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
Strimla purjolöken, skiva zuccinin och halvera skivorna, och fräs i en kastrull med lite matolja.
Blanda ner fisken, saffran, buljong, vatten och vin.
Låt koka i några minuter tills fisken känns nästan färdig.
Tillsätt paprikan i strimlor, räkorna och grädde.
Smaka av med salt och peppar.
Middagen är klar på under 30 minuter! (servera gärna
med aioli och bröd)
Recept till ca 4 portioner.
Recept och foto:
Hana Chatila
@sweets.byhana