Fisksoppa med saffran

INGREDIENSER

  • 1 purjolök
  • 1 zucchini
  • 2 g Apotekets Saffran (4 påsar)
  • 600 g blandad fisk (ex torsk och lax)
  • 3 dl vitt vin
  • 2,5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 1 röd paprika
  • 400 g skalade räkor
  • Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

Strimla purjolöken, skiva zuccinin och halvera skivorna, och fräs i en kastrull med lite matolja.

Blanda ner fisken, saffran, buljong, vatten och vin.

Låt koka i några minuter tills fisken känns nästan färdig.

Tillsätt paprikan i strimlor, räkorna och grädde.

Smaka av med salt och peppar.

Middagen är klar på under 30 minuter! (servera gärna
med aioli och bröd)

Recept till ca 4 portioner.

Recept och foto:
Hana Chatila
@sweets.byhana