Bild på äppelglögg

Äppelglögg med klassiska julsmaker

ca 1 liter

Ingredienser:

  • 1 liter äppelmust
  • 1,5 msk Apotekets Aromatisk tinktur
  • 2 st kanelstänger
  • 1 dl råsocker ca 1 liter
  • 1-2 dl Calvados
    (kan uteslutas om man vill ha en alkoholfri variant)

Smaksättare: Skalet från en halv ekologisk apelsin eller 1 vaniljstång. Olika smaker men lika goda!

Gör så här:

Blanda äppelmust, aromatisk tinktur, kanel och råsocker i en kastrull. Värm tills sockret har löst upp sig. Ta av plattan och lägg i en smaksättare – antingen tunna strimlor av det yttersta skalet av en apelsin eller en vaniljstång.

Låt stå och dra i minst en timme. Plocka bort smaksättarna och värm upp igen innan glöggen serveras.

Illustration apelsinkvist

Fler julrecept


Bild på inlagda päron i tinktur med kanel och anis

INLAGDA PÄRON
i tinktur med kanel och anis

Till receptet

Bild på senap- och honungssill

SENAP- & HONUNGSSILL

Till receptet

Bild på kladdkaka med saffran och vit choklad

KLADDKAKA
med saffran och vit choklad

Till receptet

Bild på chokladtryffel med lakrits

CHOKLADTRYFFEL
med lakrits

Till receptet

40%rabatt.
Bild på Apoteket Flytande glykos
27 kr

(Ord. pris 45 kr)

Köp
Lev. 1-3 vardagar
40%rabatt.
Bild på Apoteket Pepparmyntolja
27 kr

(Ord. pris 45 kr)

Köp
Lev. 1-3 vardagar
40%rabatt.
Bild på Apoteket Saffran
21 kr

(Ord. pris 35 kr)

Köp
Lev. 1-3 vardagar