Bild på äppelglögg

Äppelglögg med klassiska julsmaker

ca 1 liter

Ingredienser:

  • 1 liter äppelmust
  • 1,5 msk Apotekets Aromatisk tinktur
  • 2 st kanelstänger
  • 1 dl råsocker ca 1 liter
  • 1-2 dl Calvados
    (kan uteslutas om man vill ha en alkoholfri variant)

Smaksättare: Skalet från en halv ekologisk apelsin eller 1 vaniljstång. Olika smaker men lika goda!

Gör så här:

Blanda äppelmust, aromatisk tinktur, kanel och råsocker i en kastrull. Värm tills sockret har löst upp sig. Ta av plattan och lägg i en smaksättare – antingen tunna strimlor av det yttersta skalet av en apelsin eller en vaniljstång.

Låt stå och dra i minst en timme. Plocka bort smaksättarna och värm upp igen innan glöggen serveras.

Illustration apelsinkvist

Fler julrecept


Bild på inlagda päron i tinktur med kanel och anis

INLAGDA PÄRON
i tinktur med kanel och anis

Till receptet

Bild på senap- och honungssill

SENAP- & HONUNGSSILL

Till receptet

Bild på kladdkaka med saffran och vit choklad

KLADDKAKA
med saffran och vit choklad

Till receptet

Bild på chokladtryffel med lakrits

CHOKLADTRYFFEL
med lakrits

Till receptet

45 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar
45 kr
Slut i webblager
2 för49:-
Bild på Apoteket Saffran
35 kr
Köp
Lev. 1-3 vardagar