Food Pharmacys saffransgranola

  • 5 dl havregryn
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl valnötter
  • 1 dl sötmandlar
  • 5 färska dadlar (utan kärna)
  • 1,5 dl jordnötssmör
  • 2 dl vatten
  • 1 nypa flingsalt
  • 2 kuvert Apotekets saffran (á 0,5 g)

Sätt på ugnen på 150 grader.

Hacka valnötter och mandlar grovt. Blanda havregryn, pumpakärnor, solrosfrön, linfrön, sesamfrön, valnötter och sötmandlar.

Mixa dadlarna, jordnötssmör, vatten, salt och saffran till en smet. Rör ner smeten i de torra ingredienserna.Ta fram två plåtar med bakplåtspapper och sprid ut granolan på plåtarna. Rosta i ugnen i cirka 45 min minuter och ta ut när granolan är härligt gyllene.

Recept: @food_pharmacy