Chokladkaka med mintchokladtryffel

INGREDIENSER

Chokladkaka

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl ljussirap
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Mintchokladtryffel

  • 200 g mörk choklad
  • (alt. mjölkchoklad)
  • 2 dl grädde
  • 10 droppar Apotekets
  • Pepparmyntolja

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och häll ner resten av ingredienserna och rör om. Se till att täcka kanterna med bakplåtspapper då chokladtryffeln ska över kakan och sätta sig. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35min.

Medan kakan är i ugnen så förbered tryffeln. Hacka chokladen alt använd chokladknappar.Koka upp grädden och häll över chokladen.Rör runt tills du fått en len tryffel. Tillsätt Apotekets Pepparmyntolja. Justera efter smak.

Häll tryffeln över kakan (kakan behöver inte ha svalnat).

Låt kakan svalna i kyl alt frys.

Dekorationstips: Färska eller frystorkade hallon för att ge lite syra till kakan.

Recept och foto:
Hana Chatila
@sweets.byhana